Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zie jij dit tijdens het autorijden? Je kunt in Woerden snel een CBR-keuring doen

Het is natuurlijk niet te hopen dat je zo wazig ziet als op bovenstaande foto. Maar als jij een brief van het CBR op de mat krijgt waarin staat dat je een CBR-keuring voor je rijbewijs moet doen, weet dan dat dit gewoon in Woerden kan zonder wachtlijst. Bij Joop Optiek in Molenvliet komt een deskundige oogarts langs om deze speciale keuringen te doen. Handig!

Joop: “Mensen vanaf 75 jaar en vrachtwagenchauffeurs zijn verplicht om een CBR-keuring voor het rijbewijs te doen. En mensen met diabetes moeten ieder of om het jaar een keuring doen. Ik krijg geregeld jonge mensen in de winkel die zich laten keuren. Diabetes kan namelijk de ogen aantasten, waardoor het zicht minder scherp is. Wanneer de huisarts diabetes vaststelt, geven hij dit door aan het CBR. En van het CBR moet je dan een keuring laten doen om te kijken of je nog wel mag autorijden.”

Wachtlijst? Bij Joop ben je snel aan de beurt

En een CBR-keuring in Woerden kun je doen bij Joop Optiek. “Dit kan ook in het ziekenhuis, maar ik hoor van klanten dat daar een wachtlijst van vier maanden is. Hier komt de oogarts één keer in de veertien dagen, dus als je nu belt, ben je binnen twee weken aan de beurt. En het voordeel van een keuring hier doen, is dat als je een bril nodig hebt, ik direct kan helpen met een nieuwe bril. Zo kun je zo snel mogelijk weer achter het stuur met scherp zicht.”

(Lees verder onder de foto)

CBR-keuring Woerden Joop Optiek Molenvliet
Oogarts Amid (links) komt één keer in de veertien dagen bij Joop (rechts) in de winkel. Foto: indebuurt Woerden

De oogarts

Oogarts Amid Sawas komt speciaal naar Woerden voor zo’n keuring. De afgelopen jaren heeft hij zich gespecialiseerd in CBR-keuringen en hij komt bij verschillende opticiens in Nederland. Amid: “Veel ziekenhuizen doen geen CBR-keuringen meer of er is een lange wachtlijst. Daarom vind ik een samenwerking met een opticien zoals Joop heel goed. De opticien heeft de juiste apparatuur en mensen worden meteen geholpen met een bril. De CBR-keuring wordt, net als in het ziekenhuis, niet vergoed door een zorgverzekering. Dit zijn dus eigen kosten.”

De kosten voor een CBR-keuring zijn €75,-. Een afspraak maken bij Joop doe je via tel. 0348-432039.

Joop Optiek 25 jaar

Joop vertelt over 25 jaar in Molenvliet en de ‘gekte van 2008’

Deze maand viert Joop Optiek het 25-jarig jubileum. In 1993 opende de deuren van de opticien in Mole...

Meer over Joop Optiek Woerden – Opticien met exclusieve merken ontdekken?

Joop Optiek Woerden – Opticien met exclusieve merken opticiens

Geopend09:30 - 18:00

Molenvlietbrink 254, Woerden

Bekijk meer:opticiens

adv.