Wow, de Parijse brug gaat bijna een half jaar dicht

Door Jurgen Rupschus 14 januari 2019
Binnenkort is het tijd voor een grote onderhoudsbeurt voor de Parijse brug in Woerden. Dus de brug wordt dan afgesloten voor verkeer. En de werkzaamheden kunnen vier tot vijf maanden duren. Dat lezen we in AD Woerden.

De gemeente gaat eind deze maand in overleg met de aannemer over de werkzaamheden. In dit gesprek wordt onder andere gesproken hoe ze het onderhoud gaan aanpakken en wat dit precies gaat betekenen voor het verkeer.

Dicht voor verkeer

“Er zijn verschillende opties, waaronder deze twee: 1. de brug gaat dicht voor al het verkeer of 2. de brug gaat dicht voor autoverkeer, maar voetgangers en fietsers (wellicht met de fiets aan de hand) kunnen nog wel over de brug of erlangs via een pontonbrug. In het gesprek met de aannemer wordt hier meer duidelijk over. En er wordt ook gesproken over hoelang de werkzaamheden precies gaan duren”, vertelt de gemeentewoordvoerder ons.

De bedoeling is dat in februari al wordt gestart met het onderhoud aan de Parijse brug. Tijdens de werkzaamheden wordt rekening gehouden met de evenementen die in deze periode plaatsvinden.

Omleiding

Als de Parijse brug dichtgaat voor autoverkeer, dan is het even omrijden. “Mogelijk wordt de Zandwijksingel dan tweerichtingsverkeer”, vertelt de gemeentewoordvoerder ons.

Lees ook meer in dit AD-artikel.


Lees ook meer over de Parijse brug (die eigenlijk anders heet) in dit mysterie:

Mysteries opgelost: waarom deze brug luistert naar de naam ‘Parijse brug’

In de rubriek ‘Woerdense mysteries’ lossen we elke week een Woerdens raadsel op. Zoals wat deze deur...

Ben jij gespot? Dit zijn de foto’s van de nieuwjaarsduiken in Woerden

Je moet het maar even doen: springen in het ijskoude water op 1 januari 2019. In Woerden water er tw...

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.