Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wat verwarring op eerste dag van afsluiting Parijse brug; zo zit het met de regels

Door Sylvia Vos 18 februari 2019

Mag je nu wél of niet twee kanten op rijden over de Zandwijksingel? En aan welke kant van die pontonbrug mag je nou fietsen? Of mag je helemaal niet fietsen? Er wordt nogal wat getwijfeld bij de twee tijdelijke verkeerssituaties en er worden wat overlegjes gevoerd. Daarom even voor de duidelijkheid, zo zit het dus.

Ja, de Zandwijksingel is sinds vandaag (maandag 18 februari) tweerichtingsverkeer. De borden zijn echter wat verwarrend. Want er staat een ‘opletten, tweerichtingsverkeer’-bord.

Maar het ‘verboden in te rijden’-bord is niet, zoals normaal wel, afgeplakt. En dus wordt er gestopt, gekeken, getwijfeld en in sommige gevallen alsnog links afgeslagen. Waar je dus een wegafsluiting vindt, want: de Parijse brug is dicht.

Woordvoerder Gerold Borsboom geeft opheldering. “Het bord had afgeplakt moeten zijn. Dat is nu gemeld bij de aannemer, dus dat zal snel gebeuren.”

(Lees verder onder de afbeelding)

pontonbrug Parijse brug
Foto: indebuurt Woerden

Ook bij de pontonbrug wordt nog wat getwijfeld, met als aanleiding de rood-witgestreepte hekken die voor de fietsersingang staan. Je moet er namelijk afstappen. Maar in een keer doorfietsen aan de voetgangerskant en wandelen door het fietsersdeel is nu een veelgemaakte keuze. Brommen is overigens helemaal niet toegestaan op de pontonbrug, maar ook die boodschap wordt nog niet door iedereen ‘begrepen’.

Dus even voor de duidelijkheid:

Ja, de Zandwijksingel is tweerichtingsverkeer. Het brede deel van de pontonbrug is voor fietsers, die wel af moeten stappen. Het smalle gedeelte is voor voetgangers.

Parijse brug in Woerden gaat 18 februari dicht; dit wil je weten over omleidingen en meer

De Parijse brug krijgt een flinke opknapbeurt. De brug krijgt onder andere nieuw wegdek en de leunin...

De voorbereidingen bij de Parijse brug zijn begonnen en hier kun je het werk volgen

De Parijse brug krijgt een opknapbeurt en de voorbereidingen daarvoor zijn vandaag (maandag 4 februa...
Mandelabrug dicht

Jemig! De Nelson Mandelabrug gaat zes weken dicht

Reis jij regelmatig met de trein en was naar het station gaan een kwestie van een paar minuten? Tel ...

Meer over

Verkeer

adv.