Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Onzeker in het verkeer? ‘Laat eens per 2 jaar jouw ogen checken’

Aangeboden door Specsavers Woerden 27 september 2019

Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar wist je dat 1 op de 4 Nederlanders weleens aan het gezichtsvermogen twijfelt tijdens het autorijden? En nog eens 1 op de 10 draagt niet zijn of haar bril achter het stuur? Dan is de kans op een ongeluk alweer iets groter en daar moeten we natuurlijk niet aan denken. Henny en Marijke van Specsavers Woerden willen aan alle Woerdenaren laten weten hoe belangrijk goed zicht is in het verkeer.

“Goed zicht is superbelangrijk om op een veilige manier aan het verkeer te kunnen deelnemen. Zeker in het najaar, wanneer het eerder donker wordt. Denk bijvoorbeeld aan omstandigheden als invallende duisternis, schemering, laagstaande zon, regen- en/of sneeuwval. Tijdens het autorijden ontvang je de meeste informatie visueel en dat kan best veel zijn”, vertelt Henny.

Regenbuien en zon

Opticien Marijke: “Veel mensen hebben last van de veranderende weersomstandigheden, juist in deze periode van het jaar. Eén op de drie mensen geeft aan weleens in een gevaarlijke verkeerssituatie te zijn gekomen door slecht of verminderd zicht door bijvoorbeeld hevige regenbuien of verblinding door de zon.”

Eens per twee jaar ogen laten checken

“Die beperkingen in het zicht kunnen gevolgen hebben hoe iemand rijdt. Daarom moet iedereen zich van dit risico bewust zijn. Ons advies is dan ook om eens per twee jaar de ogen te laten checken bij een opticien. Het kan zijn dat er een kleine correctie nodig is om weer scherp te kunnen zien in het verkeer. Zorg in ieder geval dat je altijd een zonnebril (of autobril) in je dashboard hebt liggen. Zo ga je goed voorbereid de weg op”, zegt Marijke.

Voor brildragers

Als je al een bril of lenzen hebt, dan heeft Marijke ook een goede tip. “Denk aan speciale glazen voor in de mist of bij slecht zicht overdag. Bij ons vind je hiervoor de glazen Ultradrive Day. Hierdoor krijg je meer contrast en heb je tijdens slechte weersomstandigheden beter zicht. Voor de avond hebben we Ultradrive Night. Deze glazen geven in het donker meer contrast en dempen de felle lichten van koplampen en straatverlichting. En bij een laagstaande zon kun je een zonnebril gebruiken met polariserende filter die de schittering wegneemt.”

Heb je meer vragen over zicht in het verkeer? Neem dan contact op met Specsavers Woerden of loop langs bij de winkel in de Voorstraat.


Meer over Specsavers Woerden ontdekken?

Specsavers Woerden opticiens

Gesloten09:00 - 18:00

Voorstraat 29, Woerden

Bekijk meer:opticiens

Lees ook:

Marijke en Henny hebben een brillenzaak: ‘Het is prachtig als mensen blij de deur uit gaan’

Achter iedere winkel in Woerden staan gewoon ondernemers die zelf hun eigen winkel runnen. Bij Specs...
Audicien Woerden specsavers hoortoestellen

Eric test het gehoor van Woerdenaren: ‘Mensen schamen zich vaak voor hoorproblemen’

Iedereen kan gehoorverlies krijgen op de een of andere manier. Maar wist je dat het bij mensen boven...
Preventief oogonderzoek Specsavers Woerden

Nieuw bij Specsavers Woerden: laat de gezondheid van je ogen checken

Wist je dat de wachttijden bij een oogarts alleen maar langer worden? Sinds 2013 zijn de wachttijden...

adv.