Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Problemen stapelen op: Boerendijk langer dicht en pontons langs Oostdam nog niet zeker

Door Kirsten Bliekendaal 28 november 2020

Chaos, geen ander woord is er voor de huidige verkeerssituatie in de binnenstad van Woerden. Met dank aan wegwerkzaamheden die allemaal gelijktijdig te lijken worden uitgevoerd staat het verkeer dagelijks muurvast. En de problemen blijven zich opstapelen nu de werkzaamheden aan de Boerendijk geen tien dagen, maar twaalf weken gaan duren.

Ondertussen zitten zowel de gemeente, inwoners en ondernemers met hun handen in het haar. Dagelijks stroopt het verkeer rond de Oostdam op vanwege de werkzaamheden aan de duiker. Daarnaast wordt er ook gewerkt aan de Boerendijk en de Kwakelbrug. Donderdag 26 november hield de gemeenteraad van Woerden een spoeddebat over de verkeersproblemen. Verantwoordelijk wethouder Bolderdijk overleefde een motie van wantrouwen maar een oplossing voor de chaos bracht het debat nog niet.

Boerendijk

Aanleiding voor het debat was de ophef rond de verkeersproblemen rond de Oostdam en de werkzaamheden aan de Boerendijk. Deze laatste gaan geen tien dagen maar twaalf weken duren. Dat komt door onder andere door de uitstel van de werkzaamheden aan de Kwakelbrug met daarbij de onverwacht grote werkzaamheden aan de nutsvoorzieningen.

Pontons

Ondernemers van de binnenstad hebben het idee geopperd pontons in de Singel neer te leggen als oplossing voor de bereikbaarheid van het centrum. De gemeente Woerden gaat vooralsnog niet met deze oplossing mee. Dit tot onvrede onder de ondernemers. ,,De verkeerssituatie in het centrum is op dit moment absoluut ontoelaatbaar. Wij wijzen elke andere oplossing op de Oostdam resoluut van de hand”, zegt Sjon van der Veen van Stadshart Woerden hierover in het AD. 

Lees meer

Heel Woerden staat vast: inwoners en ondernemers snakken naar oplossing voor ‘schandalige’ verkeerschaos

Het is je vast niet ontgaan: de giga verkeerschaos dagelijks in Woerden. Moet je met de auto over de...

Flinke klus: de Kwakelbrug wordt bijna volledig vervangen

Boerendijk krijgt een make-over: dit zijn de eerste werkzaamheden

Meer over

Verkeer

adv.