Op tweede pinksterdag mag je over een ‘puinweg’ naar Batenstein rijden

Door Jurgen Rupschus 17 mei 2018

Nog even lekker wat baantjes trekken in het zwembad op tweede pinksterdag? Of heerlijk naar het buitenbad (want het weer wordt geweldig)? Dat kan gewoon, want Batenstein is geopend. Wel is het handig dat je even oplet als je met de auto naar het zwembad gaat op maandag 21 mei.

Op 21 mei is namelijk Triathlon Woerden. En door dit mooie sportevenement, gaan er tijdelijk wat wegen dicht. Lees je hier meer over. Momenteel is er een omleiding die je met de auto naar het zwembad leidt. Die gaat via de Oostsingel, want de Van Kempensingel is momenteel afgesloten. Maar de Oostsingel is op tweede pinksterdag van 11.00 tot 17.00 uur afgesloten. Dus hoe zit dat dan maandag?

Puin!

Oplossing: het was eventjes graven, maar gelukkig is het zwembad (en ook de camping, de dierenweide en misschien je huis aan De Veste) op tweede pinksterdag bereikbaar voor autoverkeer. Een woordvoerder van de gemeente vertelt ons dat je over een ‘puinweg’ over de Van Kempensingel kunt rijden. De straat gaat dus even weer open op 21 mei. Een flink stuk van de straat ligt momenteel nog open en is lastig te berijden met de auto. Maar er wordt dus voor gezorgd dat dit wel kan. Zodat jij gewoon met de auto naar het zwembad kunt.

Andere oplossing: of je pakt gewoon de benenwagen of de fiets, want dan kun je gewoon via de Ridderstraat/Kievitstraat naar Batenstein als je vanuit het Schilderskwartier komt.

Omleiding Lentefestival

Tot en met 19 mei zijn de Oostsingel (vanaf de Oostdam) en Oostlaan afgesloten door het Lentefestival op het Exercitieveld. Als je naar Batenstein wilt, dan kan dat via een omleiding. Dit gaat via Oostdam-Plantsoen-Hoge Wal-Torenwal-Ravelijnsingel-Oostsingel. Op de Ravelijnsingel ga je dus bij de Watertoren naar rechts. En dan rij je zo via de Parijse brug naar het zwembad.

Burgemeester van Kempensingel Woerden

‘Van Kempensingel over week of vijf weer open’ en zo ziet het er nu uit

De herinrichting van de Vogelbuurt, waardoor de Van Kempensingel al een tijdje afgesloten is, duurt ...
Traithlon Woerden 2017

Triathlon Woerden: deze wegen gaan eventjes dicht op 21 mei

Veel mensen gaan weer een sportprestatie neerzetten van jewelste op maandag 21 mei in Woerden. Want ...
Triathlon Woerden kano Boerinn

Deze 5 dingen wil je nog even weten over de Triathlon Woerden

Triathlon Woerden, a.k.a. de leuke stadstriatlon van het Groene Hart. Al is het maar omdat Woerden e...
Eerste triathlon Woerden 1985

3 x leuke feitjes over de eerste triathlon in Woerden

In 1985 was de eerste 1/4 Triathlon Woerden. De start was toen nog in het Batensteinbad. Op 21 mei 2...

BatensteinBuiten zwembaden

Nu gesloten09:00 - 21:00

Van Helvoortlaan 40, Woerden

Bekijk meer:zwembaden

Batensteinbad Woerden zwembaden

Nu gesloten11:00 - 20:30

Van Helvoortlaan 40, Woerden

Bekijk meer:zwembaden

adv.