Op deze plekken bij Woerden vind je vaak een mobiele flitscontrole

Door Sylvia Vos 7 december 2017

Ze zijn bijna niet te missen: de busjes in de berm met daarin agenten die bezig zijn met een flitscontrole. Eenmaal het busje gespot, ben je al te laat als je te hard rijdt. En dan ligt er een paar weken later een bon op de mat. Herkenbaar? Afgelopen zomer zijn er namelijk weer heel wat portemonnees lichter geworden.

Tussen mei en oktober heeft de politie veel gecontroleerd met mobiele flitspalen. In heel Nederland kregen bijna 550.000 bestuurders een bekeuring. De boetes variëren van enkele tientjes tot maximaal €400,-, schrijft het AD. En er is een dikke kans dat er een heleboel Woerdenaren onder die beboete bestuurders waren, want op de A12 werden behoorlijk wat bekeuringen uitgedeeld.

Bij Harmelen en Woerden

Op het traject Utrecht – Den Haag op de A12 werd tussen mei en oktober van dit jaar 109 keer een mobiele flitser gespot. Van die 109 flitsers stonden er 46 bij Harmelen en Woerden.

Ook op de N458 werden mobiele flitsers gemeld. Dat was maar twee keer, maar toch: een keer kan al genoeg zijn voor een dikke prent.

Van en naar Kamerik

Woerdenaren doen er goed aan op nog een andere weg goed op de snelheid te letten. Op de N212 (de ingenieur Enschedeweg) werden tussen mei en oktober maar liefst 57 mobiele flitsers gemeld. En de hoek om op de N401 richting de A2 nog eens 5.

Voor die controles op de N212 was natuurlijk al vooraf gewaarschuwd. En daarvan was dus geen woord te veel gezegd.

Flitshotspot op de A13

Dé flitshotspot van heel Nederland ligt trouwens op de A13, vlakbij Rotterdam Airport. Hier werden binnen een half jaar maar liefst vijfhonderd mobiele flitsers gesignaleerd.

Vandaag is rood

Over flitsers gesproken, het kan je bijna niet ontgaan zijn, maar de nieuwe flitspalen op de Europabaan, die controleren niet alleen jouw snelheid, maar ook of je wel netjes stopt voor rood licht. Dat je het maar even weet. Meer lezen over die palen? Dat kan hier.

Klik op het kleine kaartjes hieronder om zelf te kijken op de wegen rond Woerden waar geflitst werd.

Flitsers bij Woerden snelweg en N212
Afbeelding van de mobiele flitsers rondom Woerden tussen mei en oktober 2017

Meer over

112 Verkeer