Veelvoorkomende autoproblemen (en dit kun je ertegen doen)

Aangeboden door Autobedrijf Pels Woerden 6 maart 2018

Als je op een ijskoude dag op de snelweg rijdt, dan ontkom je er bijna niet aan. Mensen op de vluchtstrook met autopech. Dat zie je natuurlijk liever niet met je eigen auto gebeuren. Autobedrijf Pels in Woerden is partner van de ANWB en rijdt ook in de gele bus van de wegenwacht. Dit doen ze met vorst zo’n 10 keer per dag. De problemen die ze het meest tegenkomen zijn meestal heel simpel te voorkomen. Lees maar:

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Auto start niet meer

Autoproblemen pechhulp
Foto: ANP

Een van de meest voorkomende problemen die Pels tegenkomt met koud weer is dat de auto niet meer start. Jan Pels: “Dit heeft alles te maken met de accu. Startproblemen kun je voorkomen door de accu op tijd te laten controleren.” Bij Autobedrijf Pels controleren en testen ze de accu, zodat jij gewoon op tijd naar je werk kunt ’s morgens. Ook als je even stilstaat bij een pompstation of de motor uitdoet in de file, kun je startproblemen krijgen. “Helemaal als de kachel op volle toeren draait en de radio aanstaat, kan het snel gebeurd zijn met de accu. Voorkom dit en laat de accu dus nakijken bij een autobedrijf”, zegt Jan.

Glijpartijen

Autoproblemen pechhulp
Foto: ANP

Als jij met normale autobanden de weg opgaat en er ligt ijs of sneeuw, dan is de kans aanwezig dat je wegglijdt. Bijvoorbeeld tegen een paaltje of een andere auto voor je. En dat moet je natuurlijk niet hebben. Jan: “Winterbanden zijn gemaakt van zacht rubber en hebben een grof profiel. Hiermee heb je een betere grip op de weg bij winterse omstandigheden en ga je veilig de weg op. Laat jouw normale banden dus op tijd vervangen als er een sneeuw- en vorstperiode aankomt.”

Frozen ruitensproeier

Autoproblemen pechhulp
Foto: ANP

Als het vriest, dan bevriest ook het water dat je gebruikt voor de ruitensproeier. De sproeier werkt niet of spuit ijs op je ruiten. En dus kun je de autoruiten niet goed schoonmaken. Jan: “Zorg daarom dat je antivries gebruikt. Het is een klein dingetje, maar met sneeuw, pekel en bagger op de weg, heb je echt antivries nodig om de autoruiten schoon te houden.”

Kapotte verlichting

Autoproblemen pechhulp
Foto: ANP

Het is vanzelfsprekend, maar als het buiten donker is, is verlichting heel belangrijk. “Je ziet aardig wat auto’s met een koplamp of remlicht dat niet werkt. Werkende verlichting is niet alleen voor je eigen veiligheid, maar ook voor de veiligheid van anderen. Check daarom geregeld of de lichten allemaal nog werken”, is de tip van Jan. En laat ze direct vervangen, want de boetes voor kapotte verlichting zijn niet mis.

Pechhulp

Autobedrijf Pels app

En overkomt het je toch een keer, Autobedrijf Pels heeft een handige app waarin een uitleg staat van al die icoontjes in je dashboard, hoe je snel in contact komt met het autobedrijf en hoe je eenvoudig schade kunt melden. En nog veel meer! De app kun je downloaden in Google Play en de App Store. Download de app hier!

Autobedrijf Pels Woerden auto en mobiliteit

Nu gesloten09:00 - 16:00

Bierbrouwersweg 2, Woerden

Bekijk meer:auto en mobiliteit
<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶