Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Vanaf 1 juni weer naar de bioscoop: hoe gaat dat eruitzien bij AnnexCinema in Woerden?

Door Jurgen Rupschus 11 mei 2020

Als alle corona-versoepelingen doorgaan, mogen we vanaf 1 juni weer naar de bioscoop. Bij AnnexCinema in Woerden zijn de voorbereidingen om open te gaan in volle gang. Het pakket voor bioscopen werd na de persconferentie van 6 mei bijgewerkt met specifieke maatregelen. Zo mogen er maximaal dertig personen in een bioscoopzaal.

De Woerdense bioscoop die op 13 april tien jaar bestond, heeft vier zalen en 436 stoelen. Verdeeld over vier zalen kunnen er dus maximaal 120 personen een film kijken. “AnnexCinema gaat vanaf 1 juni weer films vertonen. We merken dat bezoekers ons missen, dus we gaan aan de slag om onze bioscoop op verantwoorde wijze open te stellen”, vertelt Esther van de Lans van AnnexCinema ons. “Het is fijn een protocol te hebben van onze brancheorganisatie, de NVBF.”

Maximaal twee personen of huishouden

In het protocol van NVBF staat onder andere dat je kaartjes alleen online of via een mobiele app kunt bestellen en dat je met maximaal twee personen of je eigen huishouden mag komen. Je mag niet eerder dan 15 minuten voor aanvang van de film de bioscoop in en na de film moet je de zaal direct verlaten. En uiteraard moet er 1,5 meter afstand worden gehouden met medewerkers en andere bezoekers. Een andere regel is dat je de aanwijzingen van de bioscoopmedewerker moet volgen. Er zullen geen pauzes zijn tijdens de voorstellingen.

Tekst gaat door onder de afbeelding.

bioscoop indeling
Tussenrijen en drie stoelen tussen bezoekers (met uitzondering van huishoudens en partners). Een voorbeeld van de invulling van de ruimte in een bioscoopzaal. Afbeelding: NVBF

Positieve ontwikkelingen

“We gaan ervoor en we doen ons uiterste best om binnenkort weer een leuk en actueel filmaanbod te kunnen presenteren. Een aantal films is doorgeschoven, maar met het zicht op een heropening van bioscopen zien we daarin gelukkig positieve ontwikkelingen”, zegt Esther. Esther laat ons ook weten dat mensen waarschijnlijk tien dagen van te voren een kaartje voor de bioscoop kunnen reserveren. Bij het reserveren wordt er een extra vraag gesteld over of je klachten zoals verkoudheid hebt.

Steun lokaal en drive-thru

Esther: “Hopelijk weten de bezoekers ons straks weer te vinden en steunen ze ons als lokale bioscoop. Tot die tijd gaan we door met het organiseren van onze Popcorn Drive-Thru (op vrijdag). Wij verheugen ons erop om bezoekers in Woerden weer een filmuitje te mogen bieden!”

bioscoop corona maatregelen
Afbeelding: NVBF

bezorgmenu ryck kameryck

Check het nieuwe bezorgmenu van ’t Ryck: van verse asperges tot spareribs van de braai

Zin om een maaltijd te bestellen? Gelukkig kan dat in Woerden op veel plekken, maar heb jij de nieuw...
Annex Jinek

Leuk! De drive-thru van onze bioscoop werd genoemd bij Jinek

Alle initiatieven in Woerden blijven niet onopgemerkt in het land. Een groot hart van voetbalshirts ...
zwembad batenstein woerden zwemles

Zwembaden in Woerden mogen weer open: ‘Zwemlessen worden vanaf 18 mei opgestart’

Zwemmen in de binnenbaden kan binnenkort weer in Woerden en Harmelen. Dit is alleen voor de gevorder...
Vuilniswagen Woerden afval

Vuilnismannen draaien dubbele diensten in Woerden: ‘Het valt niet mee om alles netjes te houden’

Het klinkt heel logisch: omdat we met z'n allen veel meer thuis zijn, produceren we meer afval. In W...
hizi hair woerden

Binnenkort weer naar de kapper en het terras op in Woerden: ‘Onze website lag helemaal plat na de speech van Rutte’

De professionele schaar kan volgende week door de te lange lokken van Woerdenaren. Het kabinet heeft...

adv.