Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Te Leuk! Er is nu een wandelroute langs de kabouters van Woerden

Door Kirsten Bliekendaal 12 oktober 2020

Pas op waar je je voeten zet! De kans dat je op een kabouter stapt wordt met de dag groter in Woerden. De stadskabouters, inclusief instagramaccounts, ploppen als paddenstoelen uit de grond. Wij vonden het wel aardig ze welkom te heten en maakten een wandelroute langs hun huisjes. Heb je gelijk wat te doen in de herfstvakantie!

Wat ooit als grapje begon is uitgegroeid tot een ware invasie van kabouters naar Woerden. In de Franse Steeg verscheen dit voorjaar een deurtje net boven de straatstenen. Buurvrouw Marcha Kortekaas maakte een instagramaccount voor haar buurman die zichzelf voorstelde als stadskabouter Frans. Frans was de eerste kabouter van Woerden. Maar dat duurde niet lang. Inmiddels telt Woerden er zes, of zeven of….we zijn de tel kwijt geraakt.

Kabouter Emma woont bij de Cheese Experience
Frans is de oudste stadskabouter van Woerden
Het huisje van kabouter Groenendaal
Kabouter Bakkerbaard woont in Zegveld
Waar staat dit huisje van kabouter Prins?
Wallie is dol op paddenstoelen
KBTR van de bekende maar anonieme Utrechtste graffiti-artist in het Brediuspark
Kabouters hebben ook een schaduw

Wandelroute

Onze schrijvende wandelheld, Kirsten Bliekendaal, heeft een wandelroute gemaakt langs een aantal van deze mini-huisjes. De kabouters vinden het leuk als je iets meebrengt voor ze. Meestal laten ze dat via hun instagramaccounts met trots zien. Op de route zijn vast niet alle kabouters opgenomen. Wijk dus vooral van de route af en geef je ontdekte kabouters aan ons door! Dan geven wij ze een plekje op de kaart. De wandeling gaat ook door het Brediuspark. waar het zeker in de herfst heel erg mooi is. Check hier vooral ook de paddenstoelen even. Je weet tenslotte maar nooit!

Klik hier voor een link naar de wandelroute.

Elk icoontje geeft een huisje of een afbeelding van een kabouter weer. Klik op de icoontjes om meer te weten te komen. Je kunt de route overal starten. Wij gingen van start bij Emma. Zij is heel lief, we kregen een stukje kaas mee voor onderweg.

Leuk als je ons laat weten wat je van de wandeling vond.

Contact

  • Wie mogen we bedanken?

  • Kunnen we je eventueel bellen voor meer informatie?
  • indebuurt, onderdeel van DPG Media, gebruikt uw persoonsgegevens ter verwerking van aangeleverde informatie, ter beantwoording van vragen, voor deelname aan acties en/ of inschrijving voor nieuwsbrieven. Meer informatie is te vinden in ons privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees meer

stadskabouter emma

Woerden in de ban van kabouterhuisjes: vriendinnetje van Frans woont nu ook in de stad

Dat Woerden een toffe plek is om te wonen, dan weten wij als Woerdenaren al heel lang. Maar de kabou...

Kabouter Frans krijgt steun van Woerdenaren: ‘Hij moet blijven!’

Mysteries: wat doen al die kabouters in ons mooie Woerden?

adv.