Kijktip: Woerdense werkplaats op tv bij EO-programma Van Harte

Door Jurgen Rupschus 16 mei 2018

Vanavond (16 mei) is Woerden weer eens op tv te zien. Snappen we, want Woerden is leuk en er wonen en werken geweldige mensen. Dit keer is het EO-programma Van Harte op bezoek. 

Begin april werd de nieuwe werkplaats ‘De Terugwinning’ van Arjan Nihot geopend in Woerden. De werkplaats vind je in een loods op het Den Oudstenterrein in het Staatsliedenkwartier.

Fietsen opknappen voor het goede doel

Arjan doet iets heel tofs. Hij knapt samen met jongeren die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben fietsen op die naar het goede doel gaan. Namelijk naar kinderen die in armoede opgroeien. Dit doen ze voor het ANWB Kinderfietsenplan. De fietsen gaan naar kinderen tussen de 8 en 18 jaar in het hele land. In het AD van 7 april lazen we dat De Terugwinning al honderden fietsen heeft opgeknapt.

Van Harte

De jongeren van de werkplaats hadden een leuke verrassing voor Arjan geregeld op de dag van de opening. Want daar stond ineens een cameraploeg van EO-programma Van Harte voor de deur om hem in het zonnetje te zetten. Ze liepen een hele dag mee met Arjan. Dus je kunt meteen zien hoe de werkplaats eruitziet en wat voor mooie dingen ze daar allemaal doen. Hier vind je meer info over De Terugwinning.

Kijken dus: woensdag 16 mei om 18.10 uur op NPO 2.