Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Restaurant op school: deze Woerdense leerlingen hebben een wel heel fijne kantine

Door Kirsten Bliekendaal 11 januari 2021

Mogen wij ook weer terug naar school? En dan het liefst het Minkema College. Vanaf dit jaar bestaat het aanbod in hun kantine namelijk uit lekkers van de HALL. Dit Woerdense restaurant is de nieuwe cateraar van de middelbare school.

In overleg met de leerlingen zelf en een klankbord groep binnen de school wordt het aanbod in de kantine vernieuwd. ‘En als je iets doet, dan doen we het gelijk goed’, moeten de leerlingen hebben gedacht. Met als gevolg dat de HALL is aangetrokken als de nieuwe cateraar.

Van halal tot vega

“Als Woerdense onderneming voelen wij ons sterk verbonden met de scholen in Woerden. Veel van onze medewerkers hebben zelf ooit als leerling op één van de scholen gezeten. Net als het Minkema College staan we middenin de samenleving. Samen brengen we de visie op gezonde voeding verder en leerlingen en docenten zullen hiervan profiteren. Van halal tot vega en van een lekkere snack voor iedereen tot een lekker broodje voor iemand met een voedselintolerantie of -allergie. Samen met de school en de Gezonde Schoolkantine van het Voedingscentrum zorgen we dat het verantwoord en vooral lekker wordt”, zegt eigenaar Frans van Hall over zijn nieuwe klant.

Beide locaties

De HALL gaat de catering verzorgen op beide locaties van het Minkema College. Dagelijks maken ruim 2.500 leerlingen en 300 medewerkers gebruik van deze cateringmogelijkheid. Nu er een lockdown geldt, zijn er uiteraard veel minder mensen aanwezig in school, maar dat geeft de nieuwe cateraar mooi de gelegenheid om wegwijs te worden in de keukens en vernieuwingen voor te bereiden.

Bestellen via app

“We kijken uit naar deze nieuwe samenwerking en zijn erg enthousiast over de insteek van de HALL om leerlingen en medewerkers te betrekken bij het aanbod. Er wordt daarnaast ook gesproken over nieuwe bestelmethodes via bijvoorbeeld een app. Dat past helemaal bij onze school en onze leerlingen”, aldus Kathelijn Simonis, adviseur Facilitair van het Minkema College.

Lees meer

Minkema

Dag allemaal! Vette hap en energy drink komen het Minkema niet meer in

Alleen die geur al! Nog voor de bel wist je aan de lucht van de frituurpan dat het pauze was. Op ste...

Wat een bedrag! Minkema zamelt 12.150 euro in voor Friends4Owen

Op een rij: deze Woerdense restaurants bezorgen thuis tijdens corona-maatregelen

adv.