Wie helpt mee een kleine lawine aan ansichtkaarten in de bus te veroorzaken?

Door Sylvia Vos 2 november 2018

Stel dat jij in een aantal winkels in Woerden een gratis ansichtkaart kunt ophalen? En dat je met dat gratis kaartje iemand  heel blij kunt maken. Iemand die altijd voor anderen klaarstaat en het dus gewoon verdient om eens verrast te worden… Duidelijke zaak: gewoon doen! 

Dit is niet zomaar een leuk ideetje of proefballonnetje, dit is werkelijkheid. Er liggen daadwerkelijk gratis kaarten in Woerden. Bijvoorbeeld bij de Albert Heijn, Jumbo, bibliotheek, huisartsenpraktijken, apotheken, kerken en wijkcentra.

De bedoeling is dat jij zo’n kaartje afhaalt en stuurt naar iemand die je kent die altijd voor anderen zorgt. In heel Nederland zijn 4,4 miljoen mantelzorgers, zoals die mensen genoemd worden. Dat is een kwart van het totale aantal Nederlanders. Trek dat rekensommetje door naar Woerden en dan hebben we in Woerden dus potentieel dertienduizend mantelzorgers. Er zijn in elk geval al ruim duizend mensen geregistreerd in Woerden als mantelzorger.

Tot 10 november

Het zou toch moeten lukken om al die mensen minimaal één kaartje te laten ontvangen? De kaarten zijn sinds donderdag 1 november en tot zaterdag 10 november te vinden in de stad.

De bedoeling is dat de kaartjes op 10 november bij de mensen in de bus vallen, want dan is het de landelijke Dag van de Mantelzorgers.

Wie doet er mee?

Vrijwilligershulp voor u Jojanneke

Jojanneke werd plotseling ernstig ziek: ‘De hulp van vrijwilligers heeft mij zóveel rust gegeven’

Iemand vragen om hulp is niet makkelijk. Maar wist je dat er in Woerden ontzettend veel vrijwilliger...

Meer over Vrijwilligershulp voor u ontdekken?

Vrijwilligershulp voor u dienstverlening

Meulmansweg 27, Woerden

Bekijk meer:dienstverlening

adv.