Pieter (89) is zijn trouwring verloren in Woerden: ‘Ik ben ten einde raad’

Door Jurgen Rupschus 7 maart 2019

Iets verliezen is nooit leuk en het is al helemaal vervelend als je een trouwring verliest. Het is Pieter Oostlander uit Woerden overkomen. Zijn trouwring is samengesmeed met de ring van zijn overleden vrouw en hij is deze ring in Woerden verloren. In de ring staan twee namen en de trouwdatum 1957. 

“Pieter weet wel dat hij de ring in Woerden is verloren, maar hij weet niet precies waar. Dat is voor ons van Gevonden-verloren lastig en daarom kunnen we ook niet met onze metaaldetectoren komen. Vandaar dat we de vraag bij de lokale media hebben uitgezet.”, vertelt Martin van Hees van Gevonden-verloren ons. Update: inmiddels hebben we een foto van de ring ontvangen.

(Lees verder onder de foto)

ring Pieter
Eigen foto

Gevonden-verloren heeft afgelopen jaar 531 spullen (zoals kettingen en andere sieraden) van mensen teruggevonden, waarvan 299 trouwringen. “Als mensen ongeveer weten waar ze iets zijn verloren, dan gebruiken we metaaldetectoren om het terug te vinden. Dit doen we op land, maar we kunnen ook tot 24 meter onder water zoeken.”

Dit is het bericht van Pieter aan Gevonden-verloren:

‘Geachte medewerkers van Gevonden-verloren,

Ik ben ten einde raad, ik ben mijn trouwring verloren die samen is gesmeed met de ring van mijn overleden vrouw. Ik weet niet precies waar, maar wel in Woerden. De trouwring die ik heb verloren bestaat uit 2 ringen. Ene zijde aan elkaar gelast andere zijde met elkaar verbonden door een setting met een briljantje. In de ring staan 2 namen en de trouwdatum uit 1957.

Ik kan de ring nergens vinden en zou zo graag dit stukje van mij en mijn vrouw weer terug krijgen, kunnen jullie ons helpen.’

Heb jij de ring van Pieter gezien of gevonden? Stuur dan een mail naar Gevonden-verloren via [email protected]. Hopelijk kan Pieter snel weer met zijn ring herenigd worden.


Lees ook:

Marina

Marina emigreerde van Rusland naar Woerden voor de liefde en dit is haar verhaal

Woerdense Marina Kopylova (49) emigreerde 16 jaar geleden van Rusland naar Woerden. Ze leerde de Ned...

Terugkijktip: Dionne Slagter openhartig in tv-programma Been There Done That

De Woerdense zangeres en YouTuber Dionne Slagter - ook wel bekend als Onnedi - speelde gisteren een ...
Binnenkijken bij Grozette open dag

Binnenkijken bij Grozette: ‘Het voelt hier echt als één grote familie’

Dat kaas en Woerden hand in hand gaan, zien we in de hele stad terug. Tijd om eens binnen te kijken ...

adv.