Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Regelen van snel internet in de buitengebieden gaat bepaald niet snel

Door Sylvia Vos 16 maart 2018

We zullen er wel helemaal niets van begrijpen en dingen over het hoofd zien waar we absoluut geen verstand van hebben. Maar er wordt al sinds minimaal 2016 gewerkt om de buitengebieden van Woerden sneller internet te geven. En wat denk je? Het duurt nog wel even.

Je zou maar in een witte vlek wonen. Zo heten de plekken waar de bewoners hele slechte internetverbinding hebben. En dat zijn er niet weinig in de gemeente Woerden. Volgens een inventarisatie die in oktober 2016 is gedaan, gaat dit om twintig Harmelense straten, elf Kamerikse straten, elf Woerdense straten en elf Zegveldse straten. Check hier welke adressen het zijn.

Op dit kaartje zie je het ook, de witte vlekken zijn rood, de niet-witte vlekken zijn groen. Dus.

Slecht internet buitengebieden

Maar, er is goed nieuws: twee marktpartijen starten ‘binnenkort’ een glasvezelcampagne. “Want”, laat de gemeente weten, “na een succesvolle interessepeiling (74% wil sneller internet) zijn er twee partijen die glasvezel willen aanleggen in het buitengebied.”

Voor 1300 adressen! Althans, dat willen die partijen wel, maar ‘onder voorwaarden’. En die voorwaarden zijn dat meer dan de helft van die 1300 adressen ingaat op het aanbod. Anders gaat het feest niet door.

En aangezien er twee partijen zijn, wordt het nog wel een uitdaging om dit voor elkaar te krijgen. Want het moet dus wel 50% of meer zijn dat gaat voor één van die twee aanbieders.

Positief blijven

Hoe dan ook, er wordt dus wel aan gewerkt. Dat is het goede nieuws. Inschrijven voor een van de twee aanbieders kan tot ongeveer juli van dit jaar. Dan natuurlijk nog – hopelijk voor die bewoners – knopen doorhakken en aanleggen. Kwestie van lange adem dit waarschijnlijk. Succes als je in een van die witte vlekken woont. We leven met jullie mee.

Internetten

Straks ook netflixen in Woerdense buitengebieden?

Heb jij dit spectaculaire filmpje van de Cattenbroekerplas maar halfbakken of helemaal niet kunnen b...

adv.