Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Quiztime: wie kan deze 5 Woerdense straatnamen foutloos schrijven?

Door Sylvia Vos 14 juni 2018

Euhmm, wat zeg je? Kun je dat even spellen? Sommige Woerdenaren móeten dit wel regelmatig horen als ze vertellen wat hun adres is. Nu is het de beurt aan jou met dit quizje, dat je niet in je eentje kunt spelen. Dus trommel je vrienden op, pak pen en papier erbij en laat iemand de volgende straatnamen één keer uitspreken. Gewoon zoals je het normaal ook zou doen he, niet overdreven articuleren. De ander schrijft het op. Of probeert het in elk geval. 3…2…1… GO!

Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Pyreneeënstraat

Pyreneeenstraat Woerden
Foto: Google Street View

Hoeveel e’s zitten er in de Pyreneeën (dat gebergte op de grens van Frankrijk en Spanje). Nou vier dus, met een trema op de laatste e. Er zijn vast mensen die Pyrineeën schrijven. Of Pireneeën. Of Pyreneën.  Succes (of eigenlijk fouten dus) gegarandeerd!

Miguel de Cervantesweg

Miguel de Cervantesweg Woerden
Foto: Google Street View

Als je Don Quichot hebt gelezen, dan weet je dit waarschijnlijk, want dat is van de hand van deze Spaanse roman- en toneelschrijver . Maar anders… Miquel? Michèl? Servantes?

Harzstraat

Harzstraat Woerden
Foto: Google Street View

Op zich niet heel moeilijk natuurlijk, maar ja, als mensen zeggen: Ik woon op de Harzstraat, zeggen ze dan eigenlijk niet gewoon Hardstraat, Hardsstraat, Hartstraat…? Je moet wel heel goed kunnen articuleren én luisteren om eruit te halen dat het hier om een zs-combinatie gaat. Mocht je het willen weten trouwens, Harz is een gebergte in Duitsland. Leerzaam hè, dit?

Marshalllaan

Marshalllaan Woerden
Foto: Google Street View

George Marshall gaf zijn naam aan het Marshallplan, de financiële steun van Amerika aan Europa na de oorlog. Bedankt Marshall, of schrijf je Marshell? Marchal? Marshallaan? Twee ll’en, dat zal toch wel genoeg zijn? Nee dus, ellenlang die naam. Ha!

 

‘s-Gravensloot

's-gravensloot woerden straatnaamborden
Foto: indebuurt Woerden

Apostrof, kleine s, koppelteken, hoofdletter G én een tussen-n. Het lijkt het televisiedictee wel, in één woord meteen meerdere kansen om het fout te doen. En ook lastig: deze spelling schijnt historisch onjuist te zijn, omdat de polder waarnaar de straat vernoemd is, géén tussen-n had. Daar gingen ze dan vroeger nog een beetje over steggelen en uiteindelijk is dus gekozen voor de schrijfwijze met ‘n’.

Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.