Objecten op een bijzondere plek in Woerden, kortweg: wat doet dit hier?

Door Jurgen Rupschus 11 juni 2019

Soms komen we objecten op straat tegen waar we toch even bedenkelijk van moeten kijken. Want of het hoort gewoon echt niet op deze plek, of het ziet er gewoon heel ongewoon uit. We hebben een paar voorwerpen voor je op een rij gezet die we in Woerden tegenkwamen en waarbij we ons direct afvroegen: wat doet dit hier? De één is zo opgelost en bij de ander laten we onze fantasie de vrije loop. Wat denk jij?

Pagina 1 / 7
⟵ swipe swipe ⟶

Ehm ja, wat is dit eigenlijk?

Foto: indebuurt Woerden

Als je er snel voorbij fietst dan zie je het misschien niet eens. Bruine kokers met draden die uit de grond steken op Defensie-eiland. Zijn het oude luchtgaten van de ondergrondse gangen van het Kasteel? Oké, misschien iets te veel fantasie. Ongetwijfeld zijn deze objecten bedoeld voor iets als straatverlichting.

Parkeerautomaat voor…

parkeerautomaat
Foto: indebuurt Woerden

Het parkeerterrein bij het Westdampark is zo goed als weg. Ja, zo goed als, want één essentieel object staat nog midden in een grasveld: de parkeerautomaat. Die hebben ze vast laten staan als een soort monument. Als jij altijd heel graag daar parkeerde, dan kun je gewoon nog betalen. Iets met nostalgie. Dat is onbetaalbaar toch?

In toilet midden in weiland

Foto: indebuurt Woerden

In het kader van je zou maar nodig moeten: deze Dixi staat naast het nieuwe fietspad langs het spoor. Midden in een weiland is toch best een vreemde plek voor zo’n toilet. Helemaal nu er niet meer aan het fietspad wordt gewerkt. Verderop (en niet eens zo heel dichtbij) wordt er gewerkt aan de omlegging van de Steinhagenseweg. De bouwlui moeten dan wel een aardig endje lopen als ze nodig moeten…  Eén voordeel: geen stankoverlast van deze Dixi!

Omlijsting in smalle steeg

Foto: indebuurt Woerden

In onze zoektocht naar de smalste steeg in Woerden (lees hier alles daarover) kwamen we deze omlijsting tegen in een steeg. Vast van een oude winkel/kroeg/café die daar ooit zat. Want het is nou niet de plek waar veel mensen komen.

Beton op pallets op het pad

Foto: indebuurt Woerden

Op het eerste gezicht lijkt het heel duidelijk: deze blokken moeten gemotoriseerde voertuigen tegenhouden zodat ze niet in het park kunnen scheuren. Maar hoe langer je ernaar kijkt, hoe vreemder het wordt. Twee grote betonnen blokken die op het nieuw geasfalteerde pad liggen, ja oké, maar dat ze ook nog eens op pallets liggen… we houden het maar op kunst. Of geeft het aan dat het tijdelijk is?

Vreemd bord op vreemde plek

Verkeersbord
Foto: indebuurt Woerden

Een groen bord met poppetjes en pijltjes erop midden in een berm. Eerste vraag: wat betekent dat bord? Na het zien van het antwoord komt daar toch een ‘aha-moment’. Het is het bord voor verzamelplaats na evacuatie. Ja, logisch. En die is vast bedoeld voor het Minkema College dat er pal naast staat (of voor de kantoren in de buurt). Zou die Dixi van pagina 2 speciaal hiervoor zijn misschien? Hmmm.

Lees en bekijk ook:

Westdampark 2019

Zo ziet het vernieuwde Westdampark eruit in 30 seconden

Het gras is in de laatste weken flink gegroeid in het Westdampark in Woerden. En daardoor ziet het e...
Vaderdag cadeau Woerden kaas

Vaderdag: dit is het ultieme Woerdense cadeautje voor jouw papa

Ben jij nog op zoek naar ideeën voor een supercadeau voor jouw vader? Op zondag 16 juni 2019 is het ...
Regenboogvlag Woerden Westdampark

Er hangt een regenboogvlag in het Westdampark en niemand weet wie dat gedaan heeft

Lopen we even door het Westdampark op zoek naar omgevallen bomen voor dit artikel. Zien we daar 'ope...

Mysteries opgelost: dit is wat die schoorsteenpijpjes in de sloot doen

In de rubriek ‘Woerdense mysteries’ lossen we elke week een Woerdens raadsel op. Zoals het verhaal a...

Mysteries opgelost: het smalste steegje van Woerden en waarom dat eigenlijk zo smal is

In de rubriek ‘Woerdense mysteries’ lossen we elke week een Woerdens raadsel op. Zoals waarom we onz...
Pagina 1 / 7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Opmerkelijk

adv.