Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kleine criminaliteit in kabouter Frans z’n steeg: ‘Geen mens heeft iets aan mijn spullen’

Door Jurgen Rupschus 26 mei 2020

Heb jij het kabouterhuisje in de Franse steeg in Woerden al eens gespot? Het schattige groene deurtje wordt door veel mensen op de foto gezet en er is elke keer wel weer wat nieuws te zien. Maar we hebben ook minder tof nieuws: het ‘huisje’ heeft veel te maken met diefstal en vandalisme. En de bewoner is daar helemaal klaar mee. Hier op de redactie kregen we een brief binnen van kabouter Frans. It’s all in the name.

We horen niet vaak wat van de kabouters, maar soms laten ze zich wel zien, kijk hier maar. Frans stelt zich voor als de Woerdense stadskabouter. Hij vindt het best leuk om in Woerden te wonen en de dieren zijn erg vriendelijk. Nou Frans, dat is natuurlijk altijd leuk om te horen. Maar in Frans z’n steeg is niet iedereen even vriendelijk.

Kleine criminaliteit

Frans is op dit moment niet zo blij. “Helaas heb ik heel veel last van diefstal en vandalisme. Het mag dan wel kleine criminaliteit zijn, het wordt er op deze manier niet leuker op! Al tweemaal werden mijn klompen gestolen, maar ook mijn kerstboom, sneeuwpop, gieter, zes paddenstoelen, drie vlaggen, mijn hond, mijn kat en zelfs mijn alles komt goed-poster zijn gestolen. En afgelopen week is ook mijn tandem gestolen”, schrijft Frans in zijn brief. Sjoe!

Pissig

We hopen dat Frans goed verzekerd is, maar het is voor niemand leuk als er spullen gestolen worden. “Geen mens heeft iets aan mijn spullen. Ik snap het dan ook niet. Eerst dacht ik dat het kinderen waren, maar er verdwijnen ook dingen als de kinderen al lang slapen. Het pikken van mijn spullen, maakt mij echt pissig en ik weet niet zeker of mensen zich er van bewust zijn waartoe een pissige stadskabouter allemaal in staat is.” We hopen in ieder geval niet dat je gaat verhuizen Frans, want wat moeten we zonder onze stadskabouter?

Cadeautjes

Er worden spullen gestolen, maar Frans krijgt ook weleens cadeautjes van mensen. “Zo kreeg ik pas een hond, klompen en een leuk lieveheersbeestje op mijn voordeur, maar helaas zijn die inmiddels ook gejat”, schrijft Frans. Frans schrijft ook dat hij mensen wil oproepen om zijn spullen met rust te laten. Met zijn buren is Frans een WhatsApp-buurtpreventiegroepje gestart.

Mensen, al betwijfel je of kabouter Frans echt in Woerden woont, van elkaars spullen blijven we gewoon af. Om er maar even een bekend kabouterspreekwoord in te gooien: ‘Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook aan een ander niet’.


Fransesteeg kabouter Woerden

Mysteries: wat doen al die kabouters in ons mooie Woerden?

In de rubriek ‘Woerdense mysteries’ lossen we elke week een Woerdens raadsel op. Dingen die je altij...

Gespot: kleinste huis ooit in Woerden! Maar wáár is dit?

Zo leuk, behulpzame indebuurt-lezers die hun ogen en oren open hebben en niet te beroerd zijn om ver...

Privé shoppen: zo werkt dat als je een nieuwe bril nodig hebt

Ben je toe aan een nieuwe bril, of is je huidige montuur aan vervanging toe? Dan kan het zijn dat je...
Anti-inbraak spel politie whatsapp buurtpreventie Woerden

Minder criminaliteit in Woerden dan vorig jaar, maar fraude online handel neemt wel toe

Het is natuurlijk nooit leuk als je te maken hebt met een misdrijf. Helaas zijn er nog best veel van...

adv.