Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gehaakt bloemetje gespot in Woerden? Dit is het verhaal achter deze knutselwerken

Door Kirsten Bliekendaal 27 november 2020

Op verschillende plekken in de stad hangen gehaakte bloemetjes aan bomen en lantaarnpalen. Aan de bloemen zit een briefje vast, met de oproep op iemand in een verzorgingstehuis een kaartje te sturen. Een fleurig initiatief, maar wie zit erachter?

Op het kaartje lezen we dat het bloemetje een vergeet-mij-nietje is, opgehangen door het ‘bloemen vrouwtje’: de Utrechtse Wendy Mak.

Voor haar vader

In een interview met het AD vertelt ze dat ze de actie is gestart voor haar vader. Hij was slecht ter been, dementerend en woonde daarom in een verzorgingstehuis. Door de lockdown eerder dit jaar kon Wendy niet meer bij hem op bezoek. De enige manier om haar vader te bereiken, was via de brievenbus. Zo kwam ze op het idee van de vergeet-mij-nietjes, die ze verspreidde door de stad met een oproep om haar vader een kaart te sturen.

Tekst gaat verder na foto

Bij het Klooster Foto: indebuurt

Haar vader is in april overleden, maar de actie gaat door. Nu voor andere, eenzame ouderen. Mede ter nagedachtenis aan hem. Vriendinnen en onbekenden helpen Wendy de bloemen te verspreiden door Nederland. Zo zijn de bloemen dus ook in Woerden terechtgekomen. Wij zagen ze onder andere bij het Kasteel, het Stadsmuseum, het Klooster en vlakbij de molen.

Ook een kaartje sturen?

Dit is hoe het werkt: zie je een bloemetje hangen, en wil je ook een kaart op de post doen? Stuur dan Wendy een bericht via Facebook, Instagram of e-mail. Je krijgt van haar een adres, waar je de kaart naartoe kunt sturen. Of ken jij iemand in een zorginstelling die wel een extra kaartje kan gebruiken? Ook dan kun je Wendy een berichtje sturen. Zij zorgt ervoor dat het adres samen met een bloemetje wordt verspreid.

Oproep om kaartjes te schrijven Foto: indebuurt
Instagramaccount van het bloemenvrouwtje
Bij het Kasteel Foto: indebuurt
Bloemetje bij het Stadsmuseum Foto: indebuurt

Lees meer

Wateroverlast Rijnstraat Woerden

‘Kinder’dromen komen uit! Er is een NK Plassen stampen en jij kunt meedoen

Laten we eerlijk zijn: iedereen is stiekem toch dol op het stampen in plassen? Geef je over aan de v...

Black Friday! 9 x winkelen in Woerden met hoge kortingen

Theeleuten zoals het hoort: er komt een bijzondere theewinkel in Woerden

adv.