Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ze zijn er weer, Pokémon Go jagers gespot in Woerden

Door Sylvia Vos 25 juli 2017

Dacht jij dat de Pokémon Go rage allang voorbij was? Wij ook! Maar: toch niet! Er zijn legendarische veranderingen doorgevoerd in het spel en dus wordt er weer lekker gejaagd op digitale beesten. Ook in Woerden.

Alsof er een groep vakantiegangers een beetje verveeld stond te wachten op de bus, daar leek het maandagmiddag op, op de Westdam. Zo’n vijfentwintig mensen, jong en oud(er), man en vrouw, allemaal een telefoon in de hand en wachten maar. Alleen dat was niet wat ze stonden te doen. Zij stonden legendarische Pokémons te vangen.

Een van de veranderingen in het spel is dat er ‘legendary’ Pokémons zijn toegevoegd die je kunt vangen. Zoals de ‘Lugia’ die maandag dus lekker op de hoek van de Westdam en de Oostsingel zat te wachten om verslagen te worden.

Hotspots in Woerden

Een van de spelers, Gert uit Linschoten, kon net even lang genoeg zijn blik van het scherm houden om uit te leggen dat het nu echt veel leuker is om weer te spelen. En dat er een Facebookgroep én Telegram-chatgroep is waarin allemaal Woerdenaren in zitten. Daarin houden de spelers elkaar op de hoogte van de Pokémon-hotspots in en om de stad.

Zo zat er in de afgelopen weken een Articuno in de speeltuin in Snel en Polanen en waren er ook legendarische exemplaren te verslaan bij het beeld van de Maranathakerk en winkelcentrum Molenvliet.

Zie jij de komende tijd een groep mensen samenkomen op een plek mét telefoon in de hand. Dit dus! Zelf meedoen? Check de Facebookpagina van Pokémon Go Woerden.

Pokémon Go Woerden Westdam

adv.