Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Er hangt wel heel veel afval in de stad; gemeente zoekt naar oplossing

Door Sylvia Vos 19 juni 2018

Op verschillende plekken in Woerden, vooral in de binnenstad, lijkt het de afgelopen periode wel structureel: lantaarnpalen vol pmd-zakken, die er ook lange tijd blijven hangen. Lang genoeg dat vogels met de inhoud aan de haal gaan en in elk geval het straatbeeld er niet fraaier van wordt. “Dat klopt”, heeft ook de gemeente geconcludeerd, “dat constateren wij ook. We kijken hoe we hier iets aan kunnen doen. Het heeft onze aandacht.”

“Het klopt, er hangt wel heel erg veel afval inderdaad. Er hangen en liggen veel pmd-zakken. Dat heeft niet met inzameling te maken, maar meer met de mensen zelf”, reageert Roeland Heije die voor het bedrijfsbureau van Woerden werkt. “Er wordt bijvoorbeeld met mooi weer lekker gebarbecued, daarvan komt heel veel plastic afval. Tja, dat het dan zó lang buiten moet hangen of liggen als het bij een container wordt neergegooid. Ik weet ook niet wat mensen bezielt.”

Eens per twee weken

Normaliter wordt pmd-afval eens in de twee weken opgehaald. Bewoners mogen de zakken ophangen bij de paal op de dag dat het opgehaald wordt.

Roeland: “We proberen het weg te halen tussentijds, maar we kunnen geen extra huis-aan-huisritten rijden. Daarvoor is extra personeel nodig, dat kost ook weer geld. Voor nu zeggen we tegen onze mensen: zie je het hangen? Haal het even op.

Vaker pmd, minder rest?

Maar we zijn aan het onderzoeken wat we kunnen doen. Misschien toch eens per week pmd ophalen en dan minder vaak restafval? Meer bovengrondse containers op een aantal cruciale plekken? Het heeft in elk geval onze aandacht.”

Pizzadoos pizza

Mag dat, je vette pizzadoos bij het oud papier gooien?

Het lijkt heel simpel: je hebt net lekker je Domino’s-pizza weggewerkt, je veegt je vingers af en go...
big belly woerden prullenbak

Deze hartstikke slimme prullenbak luistert naar de naam Big Belly en dit is waarom

Je kunt er bijna niet omheen als je de Voorstraat inloopt vanaf het Plantsoen. Er staat een nieuwe p...
Barbecueën Singel Nassaukade Woerden

Mag dat, barbecueën langs de Singel en in de Woerdense parken?

Te zien aan de drukte bij het vleesschap in de supermarkt deze mooie zonnige dagen, zijn we in Woerd...

Meer over

Opmerkelijk

adv.