Goed verstopt: dit is de verborgen bioscoopzaal bij AnnexCinema

Door Jurgen Rupschus 19 november 2018

Soms komen we op plekken, waar nog weinig Woerdenaren zijn geweest. Zoals de bovenste verdieping van het Arie Blok-gebouw. En daar komen we toch vaak leuke dingen tegen! Natuurlijk willen we die jou niet onthouden. Wat we nu hebben ontdekt: een verborgen bioscoopzaal in het pand van AnnexCinema.

Dat AnnexCinema in Woerden vier grote bioscoopzalen heeft, dat is ongetwijfeld geen nieuws voor jou. Maar wist je dat er in het gebouw nóg een bioscoopzaal is? Eentje waar je vast nog nooit bent geweest, want de zaal is heel goed verborgen.

Maar waar?

De verborgen zaal vind je aan de andere kant van het pand. We moeten even omlopen, want via de ingang van de bioscoop kom je er niet. Na even aanbellen bij de Stichting C4, doen twee mannen de deur open. Het zijn jongerencoach Iwan Pol van What’s Nekzt en coach Jeroen de Graaf van Stuwkracht. Zij huren een deel van gebouw van AnnexCinema.

Verrassing

Toen Iwan en Jeroen hun bedrijfsruimte huurden in augustus 2016, hadden ze nog geen idee wat ze allemaal bij de ruimte zouden krijgen. Iwan: “Dat er een bioscoopzaal op de eerste verdieping zou zitten, dat was voor ons echt een verrassing.” Waarop Jeroen reageert: “Het was de kers op de taart!”

(Lees verder onder de foto)

Verborgen bioscoopzaal AnnexCinema
Foto: indebuurt Woerden

Donkere ruimte

We lopen de trap op, zien een ruimte aan onze linkerhand en aan onze rechterhand zien we een rood gordijn. We schuiven het gordijn open en lopen een donkere ruimte in. Aan de muur zien we lampen die we alleen kennen uit een bioscoopzaal. Ze beginnen langzaam meer te gloeien en tot onze verbazing zien we een scherm en bioscoopstoelen. De zaal is niet zo groot als een normale bioscoopzaal, bij lange na niet. We tellen maar zeven stoelen! Een verborgen minibioscoopzaal dus.

Hoe dan?

Maar waarom is die zaal daar dan? We vragen het aan de directeur van AnnexCinema Esther van der Lans. “Jaren geleden zat in dat deel van het gebouw het bedrijf Bseated. Zij verkopen bioscoopstoelen en de kleine zaal was hun showroom. Het bedrijf is op gegeven moment verhuisd en is nu in Bilthoven gevestigd. Maar de zaal is achtergebleven.” Aha!

(Lees verder onder de foto’s)

Foto: indebuurt Woerden
Foto: indebuurt Woerden

Filmpje kijken

Zo’n zaal in je bedrijf, dat moet hartstikke tof zijn! “We gebruiken de zaal weleens, bijvoorbeeld voor presentaties of korte filmpjes die we gebruiken voor onze coaching. Maar we kunnen er nog veel meer mee doen. Daar zijn we nog een beetje zoekende in. Zelf hebben we wel een beamer aangeschaft en in de zaal gehangen, dus een documentaire of filmpje kan er gekeken worden. We mogen de zaal alleen niet gebruiken voor commerciële activiteiten, maar alle ideeën zijn welkom!

Waarvoor zou jij zo’n zaal gebruiken als je Iwan of Jeroen was? Mail de mannen via dit e-mailadres.


Pakhuis Woerden Havenstraat

9 x verborgen restaurants in Woerden

Jullie weten het al lang, in Woerden kun je superlekker uit eten! Aan restaurantjes hebben we geen g...

Mysteries opgelost: wat gebeurt er op de bovenste verdieping van het Arie Blok-gebouw?

In de rubriek ‘Woerdense mysteries’ lossen we elke week een Woerdens raadsel op. Zoals het verhaal a...
Qled 8k yv Samsung Woerden Electro World de Groot

De tv met het scherpste beeld vind je hier in Woerden

Zit jouw lief alsmaar te klagen over de beeldkwaliteit van jullie tv? Nou, dit is de uitkomst! Want ...
Kvik keukens prato Woerden

Dit zijn de populairste keukens van Kvik Woerden

Ben jij uitgekeken op jouw keuken? Ga dan eens naar Kvik in Woerden aan de Botnische Golf. Zij hebbe...
Kerstdiner Plein 7 Woerden kerstmenu eten kerst

Heerlijk Kerstmis! Dit staat er op het kerstmenu van Grand Café Plein 7

Ben jij nog aan het stoeien met waar je kerst gaat vieren? Thuis, bij vrienden of toch maar bij je s...

adv.