Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 dingen die je hoort en ziet op Woerdense schoolpleinen

Door Maaike Sneekes 19 oktober 2019

Ooit naar de Luizenmoeder gekeken? Dan zag je vast wel hoe ehm… bijzonder de ouders daar op school met elkaar omgingen. Minstens zo leuk om te zien is hoe kinderen omgaan met hun ouders zodra de laatste bel is gegaan. Wij hebben eens goed rondgekeken naar al die kinderen en ouders op de Woerdense schoolpleinen. Deze kids springen er echt uit: 

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

De überblije kleuter

Fun Dancing GIF - Find & Share on GIPHY

Dit zijn de kleuters die na een lange schooldag met een blij hoofd naar buiten lopen en zich vol overgave in de armen storten van hun vader of moeder. En jeej, wat hebben we er dáár veel van gezien. Natuurlijk hebben we ook genoeg kermende kleuters naar buiten zien komen. Urenlang zingen, woordjes leren en spelen kan ook best een uitdaging zijn als je net bent afgekickt van je middagslaapje. Zouden wij ook van gaan kermen!

Swipe naar links voor meer.

Wie kent ze niet? Kinderen die hun ouders verwarren met een kapstok

Someone Backpack GIF - Find & Share on GIPHY

Deze kinderen zijn op ieder Woerdens schoolplein terug te vinden. In plaats van een leuke begroeting, wordt er een jas of een tas richting de vader of moeder gegooid. Ouders die dit gewend zijn, herken je aan hun snelle vangcapaciteiten. Ouders die dit wat minder vaak hebben meegemaakt, herken je aan hun verwarde blik zodra de jas of tas de grond raakt. De woorden ‘ zie ik eruit als een kapstok?’ worden meestal genegeerd of met een vrolijk ‘ja!’ beantwoord.

Swipe naar links voor meer.

Kinderen met goede onderhandelingstechnieken

School Comments GIF - Find & Share on GIPHY

Deze kinderen kom je geheid op ieder schoolplein tegen! Ze moeten eigenlijk huiswerk maken of sporten, maar proberen op slinkse wijze hun ouders ervan te overtuigen dat ze daarvóór nog àlle tijd hebben om met Robin, Sophie of Joep te spelen. Het helpt niet echt als het desbetreffende vriendje erbij staat en met smekende Bambi-ogen naar de twijfelende ouder blijft staren.

Swipe naar links voor meer.

Het relaxte kind

Hij of zij komt standaard pas uit school als iedereen al zo’n beetje thuis is. Iedere school heeft wel zo’n kind. Binnen wordt de tas zonder al te veel haast ingepakt en wordt er nog een gezellig bezoekje aan de wc gebracht. Nog even de neus snuiten en waar is die fietssleutel nou weer? Benieuwd wie deze rol vervult bij jou op school? Kijk gewoon even rond welke ouder altijd eenzaam als laatste op het plein staat.

Swipe naar links voor meer.

‘Succes, het lijkt wel een kinderfeestje’

Dit kind is te herkennen aan de enorme sliert kinderen die hij mee wilt nemen om te spelen. In een soort polonaise vorm komen ze het plein op lopen, waar vader of moeder de bui al ziet hangen. Meelevende woorden van andere ouders (‘succes, het lijkt wel een kinderfeestje’), worden vaak gewaardeerd door de wat nieuwere ouders. Ouders die al gewend zijn aan dit soort invasies, herken je vaak aan de gelaten manier waarop ze de rennende feestgangers achterna sjokken…

Heb je jezelf of een ander hierin herkend? Of wil je zelf iets grappigs delen wat je hebt meegemaakt op een schoolplein? Laat onder dit artikel dan even een comment achter op Facebook. We zijn benieuwd!

Lees ook

Yeti herfstvakantie

5 x deze gave films kun je zien in de bios tijdens de herfstvakantie in Woerden

Heerlijk! De herfstvakantie gaat beginnen en dat betekent dat jij met jouw vrienden of gezin heel ve...

Herfstvakantie 2019 in Woerden; dit is er allemaal te doen

Jouw kinderen hoeven zich deze herfstvakantie geen seconde te vervelen. In Woerden wordt genoeg geor...
Hart van Nederland Kalsbeek Woerden

Woerdense scholieren in Hart van Nederland over 9/11: ‘Het staat niet in onze schoolboeken’

De camera's van Hart van Nederland waren op 11 september in Woerden. Op die dag was het precies 18 j...

Handig om te weten: op deze data vallen de schoolvakanties in Woerden in 2019 – 2020

De scholen zijn nog maar net begonnen, maar we kijken nu al uit naar de volgende vakantie. Op welke ...
mboRijnland ondernemers studenten

Hoe tof: deze Woerdense studenten starten een eigen bedrijf

Dat Woerden een bedrijvige stad en gemeente is, dat weten we allemaal. En de ondernemers starten ook...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Opmerkelijk

adv.