Op deze plek staat het Antonius Woerden in de Ziekenhuis Top 100

Door Sylvia Vos 9 november 2018

Het Antonius Ziekenhuis in Woerden (voorheen Zuwe Hofpoort) staat op nummer 36 in de vijftiende editie van de Ziekenhuis Top 100, die vandaag (vrijdag 9 november) is verschenen. 

Er waren dit jaar twee winnaars: het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch en Zorgsaam in Zeeuws-Vlaanderen. Zorgsaam is het beste streekziekenhuis, het Jeroen Bosch het beste topklinische ziekenhuis in de lijst.

Woerden

Het Antonius Woerden staat op een zesendertigste plaats in een lijst van 44 ziekenhuizen in dezelfde categorie, zo schrijft AD Woerden. In dat artikel lees je ook wat er goed gaat in Woerden en wat er beter kan.

Afgelopen jaar stond het ziekenhuis op plek 67, maar dat is niet te vergelijken met dit jaar. Voor het eerst is nu namelijk een verdeling gemaakt tussen streekziekenhuizen en topklinische ziekenhuizen. Het rapportcijfer voor het Woerdense ziekenhuis is wel iets gestegen. Afgelopen jaar was dat een 62,32 en dit jaar is het een 64,54.

De Ziekenhuis Top 100

De Ziekenhuis Top 100 wordt elk jaar door het AD vastgesteld. Ze toetsen ziekenhuizen in heel Nederland door middel van openbare cijfers en geven ook patiënten de kans om de ziekenhuizen bepaalde keurmerken toe te kennen. Hier vind je de complete lijst en hier lees hoe de top 100 gemaakt wordt.

Huisarts

Toch huisarts in weekend en avond in Woerden: dit wil je weten

Al maanden - wat zeggen we - járen is er ophef in Woerden over het verdwijnen van de huisartsenpost ...
Hofpoort Ziekenhuis Woerden

Toen in Woerden: ‘Fans zongen liedjes bij het Hofpoort na dood André Hazes’

Veertien jaar geleden, om exact te zijn veertien jaar en één dag geleden, op 23 september 2004 overl...

adv.