Nieuwe munten tijdens VakantieWeek; dit kun je met je oude munten doen

Door Sylvia Vos 15 augustus 2018

“Een soort mintgroen zijn ze, daar houd ik het maar op”, zegt Rene Baelde van de Woerdense VakantieWeek over de nieuwe munten bij het evenement. Voor het eerst in een aantal jaren zijn er nieuwe én zijn ze tien cent duurder. Heb jij nog oude munten? Je kunt ze inleveren (die van de afgelopen 3 jaar) en de nieuwe kopen, maar niet élke avond.

Nieuwe sponsor, nieuwe munten, zo gaat dat. Dat is de simpele reden voor de vernieuwing, legt René Baelde van de VakantieWeek uit.

Tien cent erbij

Maar dat is natuurlijk niet de reden van de €0,10 extra. Rene: “Voor het eerst in drie jaar tijd doen we de prijs omhoog, met €0,10. Ze kosten nu dus €2,50. Alles wordt duurder, ook voor ons”, legt hij uit. “Maar we zitten daarmee volgens mij nog steeds ver onder de prijzen van alle andere evenementen. Het is nog altijd een wijntje voor 1 munt en niet voor anderhalf of twee munten, zoals bij heel veel andere evenementen.”

“Verder”, zegt René, “is het misschien goed voor iedereen om te weten dat alle gratis kinderactiviteiten tijdens de VakantieWeek betaald worden met de opbrengst van de muntverkoop. Dus het geld gaat wel naar een ‘goed doel’, om het zo maar te zeggen.”

En de oude munten dan?

De munten van eerdere jaren kun je NIET meer gebruiken om drankjes mee te kopen. Maar, je kunt ze wel inwisselen. Alleen die van de afgelopen 3 jaar dus. Tegen bijbetaling van €0,10 per muntje kun je je oude kwijt en krijg je de nieuwe ervoor terug. De nieuwe munten zijn ook weer drie jaar geldig, tot en met 2020 dus.

De inwisseling van de munten kan élke avond op het veld bij de kassa, behálve de eerste vrijdag en zondag, dan is er geen muntverkoop. “Die eerste vrijdagavond kun je gewoon met cash betalen, want dan worden de nieuwe munten nog niet verkocht”, legt Rene uit. “Net als overdag, want dan gelden andere prijzen dan in de avond.”

Woerdense VakantieWeek 2016

Woerdense VakantieWeek 2018: het complete programma + de artiesten

De leukste week van het jaar wordt het wel genoemd, de Woerdense VakantieWeek. Niet voor niets natuu...
Van Kempensingel VakantieWeek Woerden

Woerdense VakantieWeek 2018; deze wegen in Woerden zijn tijdelijk dicht

Woop woop, feest, want: Woerdense VakantieWeek 2018! Dat betekent ook dat er wat wegen zijn afgeslot...
Brandweermiddag Woerdense VakantieWeek

Het weer tijdens de VakantieWeek; (voorzichtige) voorspelling van weerman Mees

Hij houdt graag een kleine slag om de arm, onze Woerdense weerman Mees Weststrate. Hoewel hij het re...
Popavond Woerdense VakantieWeek 2017 Dirty Daddies

Dit is de surprise act tijdens de Popavond van de VakantieWeek

Was jij erbij afgelopen jaar op de VakantieWeek; het optreden van the Dirty Daddies? Dan weet je wat...

adv.