Lego-mania in Woerden: gratis spelen met meer dan 50.000 steentjes

Door Jurgen Rupschus 17 juli 2018

Duizenden legosteentjes worden er deze week ‘gestort’ in De Hall aan de Korenmolenlaan in Woerden. “Het zijn er tussen de 50.000 en 100.000, in elk geval heel veel! Kinderen kunnen tijdens een vierdaags event hun fantasie de vrije loop laten en van alles bouwen met Lego”, vertelt Jan Pennewaard van het bedrijf Jan’s Steen dat de steentjes levert.

Het evenement wordt georganiseerd door restaurant De Hall en Jan’s Steen en is op donderdag 19 juli, vrijdag 20 juli, donderdag 26 juli en vrijdag 27 juli, alle dagen van 10.00 tot 20.00 uur.

Gratis entree

Jan verkoopt met zijn bedrijf Lego en heeft veel zin in het nieuwe evenement: “Het evenement is gratis, zodat gezinnen die het misschien wat minder breed hebben ook kunnen spelen met de Lego. Zo willen we het heel laagdrempelig maken voor iedereen.”

Volle vloer met Lego

Al dat Lego is te vinden in een zaal van De Hall. “De ouders kunnen in het restaurant wat eten en drinken, terwijl de kinderen met de bouwsteentjes aan het spelen zijn. De vloer van de zaal ligt straks vol met Lego. Op de bouwtafels die er staan kunnen de kinderen lekker aan de slag met de steentjes”, aldus Jan. Probeer dus maar eens de Petruskerk na te maken of het bovenaanzicht van de stad.

Dat veel ouders ook nog heel blij worden van Lego, zag Jan toen hij aan het flyeren was voor het evenement. “We gaven de flyers aan de kinderen, maar je zag de ouders net zo glunderen bij het lezen van het woord Lego.” Tja, iets met jeugdsentiment hè!

Bouwwedstrijd en tentoonstelling

De kinderen die de mooiste bouwwerken maken, kunnen ook nog een legobouwset winnen. “Ze mogen zelf een ontwerp maken, maar er hangen ook voorbeelden ter inspiratie. Frans van Hall en ik zitten in de jury en we zoeken nog kinderen voor de kinderjury”, zegt Jan. Aanmelden kan hier. Ook als je alleen naar Lego wilt kijken, moet je bij De Hall zijn, want er is ook een tentoonstelling van allerlei Legobouwwerken.

Goed doel

Ook is er tijdens de LegoHall Lego te koop (nieuw en tweedehands). Een deel van de opbrengst gaat naar de stichting Build Someone’s Future, dat zich inzet voor ondersteuning aan kansarme kinderen in Sri Lanka. Het geld gaat naar eerste levensbehoeften en educatie van de kinderen.

Als je fan van Lego bent, dan kun je dus je geluk niet op. Dan moet je zeker naar dit supervette lego-event bij De Hall. Entree is gratis. En ben je net op vakantie? Jan: “Als het een succes wordt, dan krijgt het zeker een vervolg!”

Wanneer: 19, 20, 26 en 27 juli 2018 van 10.00 tot 20.00 uur bij De Hall, Korenmolenlaan 4, Woerden.

Jan's Steen Woerden Jan Pennewaard

Woerdenaar Jan heeft van Lego zijn werk gemaakt

De kans is heel groot dat je na het lezen van dit artikel naar de zolder rent op zoek naar... Lego! ...
Kamerik Dobbert Boerinn

Tof nieuw evenement op het water (met wereldrecordpoging)

Hadden we onlangs nog de wens om een soort van 'Breda Drijft' naar Woerden te halen... Nou, dit even...

de HALL | BurgerEI & Zakenlui restaurants en horeca

nu gesloten08:00 - 17:00

Korenmolenlaan 4, Woerden

Bekijk meer:restaurants en horeca
  • Wil jij een 'Nieuw in Woerden' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Woerden.