Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Pascal en Mark openen nieuw restaurant in Woerden: ‘Zoveel mogelijk met lokale producten en vegan-menu’

Door Jurgen Rupschus 12 augustus 2020

Heel tof! We krijgen een nieuw restaurant in Woerden dat zoveel mogelijk gebruik gaat maken van lokale producten. En voor de veganisten onder ons: je kunt er straks een vegan-menu bestellen. Woerdenaren Pascal Distel en Mark de Vries hebben ook de naam aller namen gekozen voor de nieuwe hotspot: De Woerdenaar.

Pascal gaat het restaurant runnen en Mark wordt de chef-kok van De Woerdenaar. De nieuwe horecagelegenheid gaat naar verwachting begin oktober open voor lunch en diner op de plek in de Havenstraat waar eerst Banja was gevestigd. Vanwege corona sloten op 1 mei 2020 de deuren van Banja. Wij gingen alvast even spieken bij De Woerdenaar, waar op dit moment nog hard geklust wordt.

Fietsroute langs lokale leveranciers

De locatie met de geweldig mooie binnentuin en de opvallende waterput blijft gelukkig niet te lang leeg staan. “Ik kom zelf uit Woerden en ben helemaal fan van de stad. Bijna alles wat je hier zo meteen kunt eten is biologisch en lokaal. Er komt ook een speciale fietsroute langs alle lokale ondernemers waar de producten vandaan komen”, zegt Pascal. Hoe leuk is dat! “Zo kan iedereen zien waar alles wat ze hebben gegeten, vandaan komt. In de binnentuin willen we de route op een muur maken met een veldrijfiets die half uit de muur komt. Veldrijden en Woerden hebben toch een speciale band met elkaar.”

Overdekte binnentuin en moestuin

Het restaurant wordt de komende periode verbouwd en er wordt veel gewerkt met groen en hout. “We willen buiten naar binnen halen en zelf ben ik helemaal dol op het buitenleven. De binnentuin is echt iets unieks van deze locatie. In eerste instantie willen we een gedeelte overdekt maken en misschien gaan we dit later nog wel uitbreiden. Zo kan er altijd gebruik worden gemaakt van de tuin. Helemaal achterin komt een eigen moestuin.”

Tekst gaat verder onder de foto.

De Woerdenaar Havenstraat Woerden nieuw restaurant
Waar eerst Banja was gevestigd, komt nu restaurant De Woerdenaar. Foto: indebuurt Woerden

Menukaart (met vegan-menu)

“Er wordt zoveel mogelijk samengewerkt met lokale leveranciers. Met bijvoorbeeld vis is dat wel lastig, maar Mark heeft een direct lijntje met de visafslag, dus we kunnen het zo vers mogelijk krijgen. De wijn komt bij het Woerdens Wijnhuis vandaan en verder willen we samenwerken met de streekmarkt en bakkers, slagers en boerderijen uit Woerden en de regio. En ook gaan we een geheel vegan-menu aanbieden. Van voor- tot nagerecht kunnen veganisten hier terecht. Naast vegan hebben we ook gerechten met vlees en vis.”

Ook heel leuk, bij De Woerdenaar kun je ook cocktails en mocktails bestellen. “We willen bij al onze gerechten en drankjes een leuk verhaal aan tafel vertellen. Een koffie krijg je in een kannetje op tafel, de slowcoffee variant. En we hebben een eigen thai latte ontwikkeld zonder suiker.”

Open keuken

In het restaurant komen lage en hoge tafels te staan en in bredere gedeelte achterin komen twee grote ronde tafels. “Je kon al de keuken inkijken, en dat houden we ook zo. Mark vindt het zelf heel tof dat mensen hem kunnen zien koken. De coronamaatregelen nemen we mee in de indeling van de tafels. De ingang komt aan de zijde van de Havenstraat en de uitgang is aan de Paardensteeg. Ook zorgen we voor goede luchtventilatie.”

Glimlach

Voor Pascal is het beginnen van een nieuw restaurant een grote uitdaging, want hij komt zelf niet uit de horeca. “Op mijn vijftiende begon ik worsten en tompoucen te verkopen bij de Hema, nog bij het oude pand aan de Voorstraat. Daar ben ik een tijdje blijven hangen en hierna heb ik bij SportCity gewerkt, maar ik heb altijd de wens gehad om iets voor mezelf te beginnen. Iets waar ik een beleving kan creëren en met gasten bezig kan zijn. En dat kan perfect met De Woerdenaar. Ik wil dat mensen hier lekker kunnen eten op een sfeervolle locatie en met een glimlach de deur uitgaan.”

Naar verwachting gaan begin oktober de deuren van De Woerdenaar open. Je kunt er dan lunchen en dineren.


Dit vind je misschien ook wel interessant:

Taco Rico Wilhelminaweg 22 Woerden

Hola! Er komt een nieuw Mexicaans restaurant naar Woerden

Tacosaurussen opgelet! Want we krijgen in Woerden een nieuw Mexicaans restaurant waar je onder ander...
zonnebrillen woerden

Alle kleuren en vormen: hier in Woerden vind je de zonnebril die het best bij je past

Het is weer lekker zomerweer! Dan ga je misschien wel naar het strand of de plas om te zonnen, een t...
De Dukdalf Lekker500 Woerden

Huilen en juichen: Raymond en Wendy van De Dukdalf stoppen, maar er komt iets heel tofs terug

Heel jammer: de eigenaren van restaurant De Dukdalf bij de haven in Woerden gaan ermee stoppen na de...
stella fietsen oude hema pand

Stella Fietsen komt toch naar Woerden en opent testcenter in de binnenstad

Goed nieuws voor alle liefhebbers van e-bikes: Stella Fietsen opent een testcenter in de binnenstad ...
De Blauwe Meije

Rebecca en Juerd vieren feest: ‘De Blauwe Meije bestaat tien jaar!’

Tijdens een wandeling of fietstocht is het superfijn om tussendoor even te stoppen en uit te rusten....
Taco rico mexicaans restaurant woerden walzicht

Nieuwe plek met taco’s, twee outlets met kleding en meer winkelupdates in Woerden

Soms moeten we afscheid nemen van een zaak, maar er zijn (en komen) in Woerden ook nieuwe winkels en...
Jola Mode Woerden

Er komt een fietsenwinkel in winkelcentrum Snel en Polanen

Goed nieuws voor de inwoners van de wijk Snel en Polanen in Woerden, er komt een fietsenwinkel in he...
  • Wil jij een 'Nieuw in Woerden' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Woerden.

adv.