Nieuwe delicatessenwinkel met verse macarons en huisgemaakte hapjes: ‘Genieten van al dat lekkers’

De Levensgenieters Harmelen
Foto: De Levensgenieters

Let op, als je verder leest, ga je ongetwijfeld watertanden. In Harmelen is op 2 juni een nieuwe delicatessenwinkel geopend. Aan de Dorpsstraat vind je allerlei lekkernijen, wijnen, koffie, kant-en-klare borrelplanken en veel meer. Hotspot!

Bas en Adrienne van Walderveen en Thijs en Karen van Rooijen hebben het pand – Dorpsstraat 97 – in Harmelen in een nieuw jasje gestoken onder de naam De Levensgenieters. Na een maandenlange verbouwing is de winkel nu echt geopend. “Afgelopen weekend hadden we een zogeheten soft opening, maar nu is het echt vol gas!”, vertelt Karen ons.

300 jaar oud pand

Tot een paar jaar geleden was er een speelgoedwinkel gevestigd op Dorpsstraat 97. “Het pand is 300 jaar oud en het is al heel lang in bezit van de familie van Thijs. Zijn oma had er een kruidenierswinkel en daarvoor had zijn opa er een bakkerij.”

Harmelense heerlijkheden

In de winkel willen de ondernemers hun culinaire passie met iedereen delen. Je vindt er onder andere gedroogde Italiaanse en Spaanse worst, brood van Carl Siegert, verse macarons (van Patisserie Tout), tapas, vers afgebakken baguettes, zelfgemaakte salades en soepen, koffiebonen, noten, vers schepijs (van Fyn Ys) en ga zo maar door. Ook voor een koffie to go kun je er terecht.

Tekst gaat verder onder de foto.

De Levensgenieters Harmelen
Dat ziet er toch prachtig uit! Foto: De Levensgenieters

De naam De Levensgenieters

De Levensgenieters is ontstaan door een groepsapp (met dezelfde naam) waar de vier ondernemers in zaten. “We hebben het er al jaren over om een delicatessenwinkel te openen. Op een dag tijdens een lockdown reden Thijs en ik in Amsterdam en we zagen allemaal mensen in de rij staan bij een ongezellig ogende slagerij. Waarom gingen al die mensen in de lange rij staan?”

Karen: “Dat was voor ons het moment van: we gaan het doen! Ons ondernemershart begon steeds harder te kloppen. We waren net de snelweg af op diezelfde dag en we belden Bas en Adrienne met het plan. Zij waren meteen enthousiast.”

De focus ligt op het weekend en borrels. Hiervoor hebben we ook gezonde kinderporties.

Grote verbouwing

Het pand aan de Dorpsstraat stond leeg, dus dat was de perfecte plek om de winkel te starten. “Iedereen in Harmelen weet het pand te vinden. Er moest veel gebeuren, want het is een 300 jaar oud pand. De elektra was nogal gedateerd en er moest veel gestript worden. Ook hebben we de originele leistenen vloer weer zichtbaar gemaakt in de kelder.”

Gewoon genieten

“In Harmelen hebben we mooie restaurants en winkels, maar een delicatessenwinkel misten wij nog in ons dorp. De Levensgenieters heeft een positieve insteek en het draait om gewoon genieten. Genieten van al dat lekkers. Alles in de winkel hebben we zelf geproefd. En 80 á 90 procent van de producten komt van leveranciers die werken vanuit hun passie.”

Via via horen we al enthousiaste verhalen, dat is het grootste compliment dat we kunnen krijgen.

Primeur

De Levensgenieters werkt samen met lokale en regionale ondernemers en producenten en ook het duurzame oogmerk voor de producten is heel belangrijk. In de winkel werken chef-koks die de delicatessen zelf maken. “En we werken samen met de in Harmelen opgegroeide chef-kok Dick Middelweerd. Het ijs komt van Fyn Ys, gestart door twee koks die door corona hun restaurant moesten sluiten. Wij zijn het eerste externe verkooppunt van dit verse ijs.”

Beste macarons van Nederland

“De macarons worden gemaakt door Patisserie Tout uit Amsterdam. Dit zijn prijswinnende macarons en mogen de beste van Nederland genoemd worden. Zelf hield ik niet zo van macarons, maar nadat ik die van Tout had gegeten, wil ik niets anders meer. Ze zijn hartstikke lekker!”, zegt Karen.

Verder gaan we ook wijnproeverijen en kaviaarproeverijen organiseren.

Iedere week ander assortiment

“Iedere week wisselt het assortiment, want we blijven de producten ontwikkelen. Ook gaan we met de seizoenen mee.” Daarnaast vind je maaltijden bij De Levensgenieters, bijvoorbeeld een vegetarische lasagne. “Er kan bij ons afgehaald worden en we bezorgen, momenteel alleen in Harmelen. We bedienen niet aan tafel zoals een lunchroom, maar onze gastvrouw laat iedereen welkom voelen in de winkel.”

“We willen mensen vers en gevarieerd voedsel voorschotelen. De focus ligt hierbij op het weekend en borrels. Hiervoor hebben we ook gezonde kinderporties.”

Meer plannen en enthousiaste verhalen

De eerste cateringklus heeft De Levensgenieters ook al gehad. “En de volgende aanvragen zijn al binnen. Verder gaan we ook wijnproeverijen en kaviaarproeverijen organiseren. Ook is er een webshop in de maak. Er zijn mogelijkheden genoeg met de delicatessenwinkel!”

“Wij zijn met z’n vieren nieuw op dit gebied. Maar we hebben een fantastisch team in de winkel dat veel ervaring heeft. Via via horen we al enthousiaste verhalen, dat is het grootste compliment dat we kunnen krijgen.”

Openingstijden

De Levensgenieters is geopend van woensdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur.

We zochten nog veel meer voor je uit…

 • Wil jij een 'Nieuw in Woerden' alert ontvangen?
  Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Woerden.

De Levensgenieters

Dorpsstraat 97, 3481EB Harmelen

Nu gesloten

Meer informatie

De Levensgenieters

Dorpsstraat 97, 3481EB Harmelen

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Nieuw in Woerden

Ga naar “Junior opent Rosa’s Pepernoten Pop-up (en dat is nog maar een voorproefje van de échte winkel)”

Junior opent Rosa’s Pepernoten Pop-up (en dat is nog maar een voorproefje van de échte winkel)

Ga naar “Bakkie! Bij de Stadsbakkerij in Woerden is een koffiehoek geopend”

Bakkie! Bij de Stadsbakkerij in Woerden is een koffiehoek geopend

Ga naar “Discoballen, toetjes en tosti’s: deze verslavend lekkere hotspot opent in de Voorstraat”

Discoballen, toetjes en tosti’s: deze verslavend lekkere hotspot opent in de Voorstraat

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Diverse Huizedop kerst deco € 5,99”

Diverse Huizedop kerst deco € 5,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “True Spirit flairbroek** € 9,99”

True Spirit flairbroek** € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Kruidvat theelichten 3 stuks € 9,99”

Kruidvat theelichten 3 stuks € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Alle Zanetti geraspte kaas van de zelfbedieningsafdeling van € 4,18 voor € 2,09”

Alle Zanetti geraspte kaas van de zelfbedieningsafdeling van € 4,18 voor € 2,09

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Alle Fuze Tea 0.25-1.25 liter* van € 4,18 voor € 2,09”

Alle Fuze Tea 0.25-1.25 liter* van € 4,18 voor € 2,09

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 11 december 2022

Vacatures

Ga naar “Customer Service medewerker”

Customer Service medewerker

 • Groenendijk Bedrijfskleding
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Linschotenloop”

Linschotenloop

 • 17 december 2022
Linschotenloop 2018 hardloopevenementen