Nieuw tapasrestaurant op Defensie-eiland in Woerden

Door Jurgen Rupschus 6 november 2018

Yes, Woerden krijgt er weer een fijn nieuw restaurant bij! Eerder vertelden we je al dat Gare Pompidou zich gaat vestigen in de Wasserij op Defensie-eiland. En nu is ook bekend wat het tweede restaurant wordt in het pand!

Medio maart 2019 opent tapasrestaurant ’t Zusje de deuren in Woerden. En dat is goed nieuws voor liefhebbers van tapas, want bij de nieuwe zaak kun je kiezen uit 75 verschillende gerechtjes. “We zijn heel enthousiast om in Woerden een vestiging te openen in dit geweldige pand. We zijn echt heel blij met deze plek!”, vertelt directeur van ’t Zusje Peter Smits ons.

’t Zusje heeft momenteel 22 restaurants in het land. Binnenkort openen ze ook in Arnhem. En in de eerste maanden van 2019 gaan er nog eens drie nieuwe Zusjes open, waaronder dus in Woerden. ’t Zusje in Woerden gaat geleid worden door Joris van den Berg. Hij is ook verantwoordelijk voor de vestiging in Uden, waar het ’t Zusje ooit is begonnen.

Veel proeven

Bij het nieuwe restaurant kom je dus voor tapas. Op de menukaart staan wel 75 (!) verschillende soorten tapas, zodat er altijd wel iets bij zit wat je lekker vindt. Denk aan een tartaar van gerookte paling, entrecote, gegrilde coquilles, carpaccio volgens Zusjes recept en vergeet ook zeker niet de bastogneparfait. Voor een vaste prijs (€28,80) kun je de hele avond van alles proeven.

’t Zusje past bij een stad

Ook intermediair binnenstad Gerard Kremers is heel blij met de komst van ’t Zusje. Hij is nauw betrokken geweest bij de invulling van De Wasserij op Defensie-eiland. “Met de komst van ’t Zusje kun je zeggen dat Woerden zijn status van stadje voorbij is en zich echt een stad mag noemen. Daar past een restaurant van deze omvang goed bij”, vertelt Gerard ons.

Gerard: “Op het prachtige Defensie-eiland hebben we binnenkort een echt familiebedrijf (Gare Pompidou) en een mooi gevestigd ketenbedrijf (’t Zusje). Twee hele verschillende restaurants onder één dak, een goede afspiegeling van de diversiteit in de Woerdense binnenstad.”

Openingsdatum

We moeten nog even geduld hebben, maar ’t Zusje gaat medio maart 2019 open. Het andere restaurant in de Wasserij, Gare Pompidou, gaat naar verwachting in februari 2019 open.

De Wasserij Woerden Defensie eiland

Dit wordt de naam van de nieuwe Franse bistro op Defensie-eiland

Weet je nog dat we schreven over een Franse bistro op Defensie-eiland? Nee? Lees eerst dit dan even....
De Wasserij Woerden Defensie eiland

Even binnenspieken bij De Wasserij

De Wasserij wordt (als alles volgens planning gaat) in december 2018 opgeleverd. Er komen twee horec...
  • Wil jij een 'Nieuw in Woerden' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Woerden.

adv.