Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuw in Woerden: Indonesische toko in de Voorstraat

Door Jurgen Rupschus 4 oktober 2017

Foodliefhebbers opgelet! Want we krijgen in de Woerdense Voorstraat een Indonesische toko. Jessyca Lehmann (35) en haar oom Huub Lehmann (59) gaan hun droom waarmaken en starten in december Toko 1950.

De toko komt op de plek waar eerst Chrissy’s Home zat, op Voorstraat 95. Ze worden dus buren van ijssalon Torino en De Truffel. Jessyca en Huub: “Het streven is om voor de kerstdagen open te gaan.”

Toko 1950 Woerden Voorstraat
Lemper is een Indonesische snack. Het is een rijstrolletje met kipvulling. Foto: Toko 1950

Oma’s recepten

In 1950 kwamen de ouders van Huub (de opa en oma van Jessyca) uit Indonesië naar Nederland en brachten een stukje van de cultuur mee. Bij Toko 1950 gaan Jessyca en Huub daar dankbaar gebruik van maken. Jessyca: “We gaan koken volgens de recepten van mijn oma. Authentieke gerechten met alleen verse producten. Nasi Goreng, Lemper, Babi Ketjap, broodjes Bapao, Rendang en Soto Ajam. En we maken ook vegetarische gerechten.”

En er is nog meer goed nieuws. Toko 1950 gaat ook fungeren als een kleine toko. Dat hadden we nog niet in Woerden! “Kruiden, kroepoek, spekkoek en sambal, het is maar een klein assortiment, maar wel allemaal huisgemaakt”, vertelt Huub.

Babi ketjap toko 1950 Woerden
Babi Ketjap, sajoer Kangkung en witte rijst. Foto: Thuisafgehaald.nl

Indonesische take away

Jessyca: “We hebben in de toko plaats voor zestien personen. Onze eettafel die nog in ons huis staat, komt in de toko te staan.” Huub: “We willen uitstralen dat iedereen kan aanschuiven en een praatje met elkaar kan maken. Die gastvrijheid en dat huisgevoel horen gewoon bij de Indonesische cultuur.” Maar je kunt ook afhalen bij Toko 1950. Of het nu voor lunch of avondeten is. Of gewoon een lekker tussendoortje. Want dat mag. En dat snappen we. Willen we ook.

Jessyca: “We hebben het er met de familie vaak over gehad om een eigen plek te beginnen. Op een bepaald moment keken mijn oom en ik elkaar aan en dachten: dit is het moment, we gaan ervoor!”

De ondernemers hebben als doel om in december voor de kerstdagen de deuren van de toko te openen.

Check hier alvast de openingstijden van Toko 1950.

[mc4wp_form id=”5313″]

Meer over Toko 1950 Woerden ontdekken?

Toko 1950 Woerden indonesische restaurants

Gesloten12:00 - 19:00

Voorstraat 95, Woerden

Bekijk meer:indonesische restaurants
  • Wil jij een 'Nieuw in Woerden' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Woerden.

adv.