Nieuw adresje waar je SUP-boards huurt en lessen volgt: ‘Suppen is ook leuk voor kinderen’

Foto: PureMoments

Op de Woerdense wateren is steeds meer te doen. Onder andere rondvaarten, waterfietsen en suppen. Sinds kort hebben we er in Woerden een adresje bij waar je SUP-boards kunt huren; Sportsaeck van ondernemer Marieke Stuiver. Heel leuk: ze heeft ook XXL SUP-boards. Hier kun je met zes personen tegelijk op!

Suplessen kun je al volgen bij de watersportvereniging en Go Sup Woerden. En nu kun je dus ook bij Sportsaeck lessen doen. Marieke geeft daarnaast personal training op verschillende plekken in Woerden.

Voor de liefde naar Woerden

“Sportsaeck is enige tijd geleden begonnen in Harderwijk. Onlangs ben ik voor de liefde naar Woerden verhuisd. En vandaar dat ik mijn bedrijf ook mee naar de stad heb genomen. Hier wil ik Sportsaeck verder uitbreiden. In Woerden zie ik veel mogelijkheden daarvoor”, vertelt Marieke.

Stadsstrandje

“Alle trainingen (personal en duo) die ik geef en de SUP-activiteiten zijn buiten, Woerden is daar heel erg geschikt voor. De singel is de perfecte locatie voor suppen.” Je kunt vanaf verschillende locaties langs de singel het water op. “Als iemand een sup-tour met arrangement boekt, dan gaan we altijd het water op bij het stadsstrandje bij Gare Pompidou.

Tekst gaat verder onder de foto >

Foto: PureMoments

XXL

Als je dacht dat een standaard SUP-board groot was, dan heb je de XXL-versie nog niet gezien. “Dat is een board waar je met zes personen tegelijkertijd op kunt. Het XXL SUP-board is te gebruiken voor bijvoorbeeld kinderfeestjes, familie-uitjes en teambuilding. Supertof om eens te proberen”, zegt Marieke.

Rondje suppen

“Mensen vinden het erg leuk om een rondje om de stad te suppen. Je gaat onder bruggetjes en komt langs historische gebouwen. Zo’n rondje is 2,8 kilometer, dat is goed vol te houden voor de meeste mensen. Ik krijg al veel enthousiaste reacties tijdens de lessen of de SUP-tours.”

Zwemmen op hoog niveau

Voordat Marieke haar eigen bedrijf begon, deed ze aan wedstrijdzwemmen op hoog niveau. “Vanaf jonge leeftijd deed mee aan nationale en internationale zwemwedstrijden. Ook heb ik Coach Education and Sports Performance gestudeerd aan de University of Bath. Door een blessure kon ik helaas niet meer op hoog niveau zwemmen.”

Tekst gaat verder onder de foto >

Sportsaeck
Foto: PureMoments

Iets nieuws leren

Maar zoals ze het zelf zegt, het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Sporten is altijd haar passie gebleven en daardoor is ze personal trainer geworden. “Een tijdje terug wilde ik wat nieuws leren. Ik dacht eerst aan kitesurfen of windsurfen. Maar die sporten kun je alleen doen bij harde wind. En Stand Up Paddling kun je bij bijna alle weersomstandigheden doen (behalve bij onweer en extreem harde wind).”

Na het volgen van suplessen kreeg ze het suppen snel onder knie. “Mijn topsportmentaliteit bleek ook bij het suppen goed van pas te komen. Ik leerde gemakkelijk de techniek en door mijn kracht kon ik al snel goed en hard peddelen. Het is mijn passie om mensen in beweging te krijgen en zich blij te laten voelen. Daarom leek het mij heel tof om ook sup-instructeur te worden.”

Ontspanning en plezier

En zo gezegd, zo gedaan. Iedereen kan nu bij Marieke suplessen volgen. “Ik vind het heel leuk om mensen wat nieuws te leren en de suplessen aan te bieden. Het is daarnaast ook een stukje ontspanning en plezier. Vandaar dat je ook arrangementen kunt boeken.” Sportsaeck werkt hiervoor samen met restaurant Gare Pompidou en de nieuwe kindvriendelijke lunchroom De Kade. “Want suppen is ook heel leuk voor kinderen.”

Wat Marieke ook belangrijk vindt, is dat mensen veilig suppen. “Ik zie weleens dat mensen zich niet juist voortbewegen op het SUP-board. Dat is voor mij een extra reden om lessen aan te bieden, zodat mensen veilig en met zelfvertrouwen kunnen suppen.”

Na het SUP-seizoen

Marieke vertelt dat het SUP-seizoen in september/oktober een beetje op zijn eind is. Vanaf dat moment kan ze meer personal trainingen geven. In september start ze met 10-weekse duo-trainingstrajecten in Woerden. “Dit zijn trainingen die mensen met twee personen tegelijk afnemen, hierdoor kunnen ze de kosten van de personal trainer delen.”

“Ik wil mensen helpen om meer in beweging te komen. Helemaal in deze periode van thuiswerken en weinig bewegen. Ik ben de zogenaamde ‘stok achter de deur’ en ik help mensen wanneer zij er zelf even geen zin in hebben. Dat doe ik op een positieve en persoonlijke manier. Mensen laten ervaren dat sporten superleuk is, dat is mijn doel.”

We zochten nog veel meer voor je uit…

 • Wil jij een 'Nieuw in Woerden' alert ontvangen?
  Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Woerden.

Meer in deze categorie

Nieuw in Woerden

Ga naar “Kijk eens aan! Er opent een Syrische supermarkt in Woerden”

Kijk eens aan! Er opent een Syrische supermarkt in Woerden

Rijnstraat
Ga naar “Hotspot erbij! Cromwijk Kaas en Kip is open en zo ziet het eruit: ‘We zijn heel trots’”

Hotspot erbij! Cromwijk Kaas en Kip is open en zo ziet het eruit: ‘We zijn heel trots’

Cromwijk
Ga naar “Dit is wanneer Bristol in Woerden de deuren gaat openen”

Dit is wanneer Bristol in Woerden de deuren gaat openen

Bristol Kerkplein

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Teddy gilet S/M en L/XL € 49,99”

Teddy gilet S/M en L/XL € 49,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Mantel S/M en L/XL € 59,99”

Mantel S/M en L/XL € 59,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Microfiber quilt € 19,99”

Microfiber quilt € 19,99

 • Geldig t/m 2 oktober 2022
Ga naar “Philips Airfryer kopstelling”

Philips Airfryer kopstelling

 • Geldig t/m 2 oktober 2022
Ga naar “Gillette bosch of tefal cadeau”

Gillette bosch of tefal cadeau

 • Geldig t/m 9 oktober 2022

Agenda

Ga naar “Woerdens Bockbierfestival”

Woerdens Bockbierfestival

 • 2 oktober 2022
bockbiefestival
Ga naar “Peace, Love & Music Festival”

Peace, Love & Music Festival

 • 2 oktober 2022
festivalfestival
Ga naar “Legends of Rock Tribute Festival”

Legends of Rock Tribute Festival

 • 1 oktober 2022
Ga naar “Historische Spelen”

Historische Spelen

 • Van 14 okt t/m 16 okt
Historische Spelen WoerdenHistorische Spelen Woerden
Ga naar “Snertweek XXL”

Snertweek XXL

 • Van 24 okt t/m 30 okt