Kameryck krijgt facelift met extra restaurant, een midgetgolfbaan en meer

Door Sylvia Vos 17 april 2018

Kameryck 2.0 moet het worden; een nieuwe en verbeterde versie van het huidige recreatiegebied in Kamerik. Na een bouwstop van vijf jaar door problemen met vergunningen heeft Kameryck groen licht gekregen. En dat betekent dat er nu volle vaart vooruit wordt gegaan met de plannen voor bijvoorbeeld een pannenkoekenrestaurant, vlindertuin en midgetgolfbaan. 

Buitenplaats Kameryck, dat is de naam voor de vernieuwde recreatiegebied. En de plannen voor de buitenplaats zijn behoorlijk veelomvattend. Kameryck gaat het bestaande gebouw uitbreiden, daarvan zie je op de foto al het geraamte staan.

Pannenkoeken eten bij Oortjespad

De 300 meter lange steiger bij het water is opgeknapt en er is al een wandelpad rond de plas met een brug over het water. Maar ook bij Kinderboerderij Oortjespad moet de boel flink onder handen genomen gaan worden. Betere looppaden, vernieuwde hokken voor de dieren, een pannenkoekenrestaurant en een midgetgolfbaan moeten daar bijkomen. En je hoeft je volgens Mark Haagen van Kameryck geen zorgen te maken dat álles dan ineens duurder wordt. “De toegang blijft gewoon gratis daar, op de midgetgolfbaan na straks.”

Het duurt nog wel even voor dat deel aan de beurt is. “Op zijn vroegst eind 2019”, aldus Mark, “maar data noemen is altijd gevaarlijk, hè.”

Picknicken op eilandjes

Eerst worden dit najaar aan de zuid-westkant van de plas eilandjes gegraven. Dat gebeurt op – nu nog – land, om zo de plas uit te breiden. Daar komen een vlindertuin en fruitbomen met picknickbankjes bij, de oevers krijgen riet en waterlelies en via een wandelpad kun je optimaal van al dat moois genieten.

Sensatie voor je voeten

Er komt zelfs mogelijk een ‘blotevoetenpad’. Een wandelpad waarover je met blote voeten moet lopen. De ondergronden waar je overheen loopt, moeten voor jou en je voeten een ware sensatie zijn. Nou, dat belooft wat.

Kameryck
Foto: Kameryck

Maar als eerste is dus de uitbreiding van het bestaande deel aan de beurt, na de jarenlange bouwstop. Die was er door bezwaren van omwonenden.  Zij vonden dat vooral de horeca niet paste in het bestemmingsplan. Dat vond de rechter ook. Maar de gemeente heeft het bestemmingsplan (dat was uit 2006) aangepast en ideeën voor het recreatiegebied daarin verwerkt. Er is daarin – volgens Kameryck althans – ook een grens gesteld aan wat mag en wat niet mag qua horeca. En ook dat is weer getoetst door de rechter én de gemeenteraad. En dus goedgekeurd uiteindelijk.

Taart eten in woerden

Let them eat cake! 10 x taart eten in Woerden

Soms moet je jezelf een beetje verwennen, vind je niet? Een hééééle goede manier om dat te d...
Jurgen Rupschus - Geplaatst op 20 maart 2018
Fietstocht

Dagje weg: 8 x de mooiste fietsroutes in en rond Woerden

Vakantie vieren hoeft niet per se in Frankrijk of Spanje. Dat kan ook héél goed in eigen sta...
Sylvia Vos - Geplaatst op 23 maart 2018
High tea Plein 7 Woerden

Zoet en hartig genot: 8 x high tea in Woerden

Onbeperkt thee drinken met familie of vrienden? Dat doe je natuurlijk tijdens een gezellige ...
Jurgen Rupschus - Geplaatst op 4 september 2017

De favorieten van Marco: ‘Woerden is dé ideale plek om te wonen’

Marco Gerling (36) is journalist bij het AD en schrijft volop over Woerden. Daarnaast deelt ...
Sylvia Vos - Geplaatst op 12 augustus 2017

Kameryck restaurants en horeca

nu open10:00 - 22:00

Oortjespad 3, Kamerik

Bekijk meer:restaurants en horeca
  • Wil jij een 'Nieuw in Woerden' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Woerden.