Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hoe tof! We krijgen een escaperoom onder water: de escapepool

Door Jurgen Rupschus 27 juni 2019

Hou jij van escaperooms en ben je altijd op zoek naar nog meer uitdaging? Duikclub Go Dive Woerden is momenteel druk bezig om een escaperoom onder water te bouwen. Hoe cool! Wij vertellen je meer.

De duikclub Go Dive Woerden is gevestigd op een terrein aan Groenendaal in Harmelen waar een hele grote en oude boerderij staat. “We hebben hier veel ruimte en alleen de duikschool was niet voldoende om deze te vullen. Dus we zochten naar andere mogelijkheden. Op dat moment kwamen we op het idee voor een escaperoom onder water”, vertelt Joep van Schaick van Go Dive Woerden.

Geweldig idee!

Joep: “In een radioprogramma hoorde ik over één van de beste escaperooms van Nederland. Ik heb contact met de mensen van deze escaperoom gezocht en de man die ik sprak vond ons idee geweldig! Daarnaast gaf hij mij ideeën en tips die ik nu gebruik voor de escaperoom onder water.”

“We hebben een aantal escaperooms bezocht om nog meer ideeën op te doen en dit voorjaar hebben we de knoop doorgehakt: we gaan een escapepool maken!”

Ook zonder duikbrevet kun je meedoen

Heel leuk, bijna iedereen kan de escapepool doen! En je hebt ook geen duikbrevet nodig. Joep: “De escapepool is voor iedereen die kan snorkelen of duiken. Alleen als je slecht ter been bent, kun je helaas niet meedoen. Voor mensen die nog nooit hebben gesnorkeld of gedoken, hebben we bij ons de mogelijkheid om de escapepool te combineren met een proefduik.”

Wanneer open?

Om te kunnen ontsnappen uit de escapepool moet je boven en onder water allerlei vraagstukken oplossen. Over het thema van de escaperoom onder water kan Joep het volgende kwijt: “Ik kan hier nog niet heel veel over vertellen, maar om toch een tipje van de sluier te geven: de film Aquaman. We zijn momenteel nog druk bezig met de bouw van de escapepool. De voorlopige planning is om medio september 2019 open te gaan.”

De escapepool van Go Dive Woerden is een van de eerste in Nederland. Eerder deze maand werd er een escapepool geopend in Nijmegen.


Lees en bekijk ook:

koe melken

Woerden krijgt een nieuwe escaperoom en hij heet… De Melkput!

Spannend, hilarisch, episch... Escaperooms zijn supervet! En de gemeente Woerden heeft er vanaf 1 se...
Airco kopen Woerden slaapkamer

Airco voor de slaapkamer nodig? Die vind je hier in Woerden tijdens de hitte

Man, met deze hitte verlang je naar verkoeling. Helemaal als je 's avonds naar bed wilt en je dan al...
Zwemmers singel ballon veiligheid

Mag dat, een verfrissende duik nemen in de Woerdense Singel?

Jongens, we mogen toch niet klagen hè, zo, met dit weer. We hoeven ons dit jaar echt niet zuchtend a...
Actief werkt woerden

Al tientallen Woerdenaren aan een nieuwe baan geholpen: ‘Als we ergens voor gaan, lukt het ook’

Als je andere mensen aan een nieuwe baan mag helpen, dan heb je een hele toffe job. Heidy en Demi va...
  • Wil jij een 'Nieuw in Woerden' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Woerden.

adv.