Bonita gaat SUP-boards verhuren in Woerden: ‘Iedereen moet zien hoe mooi Woerden vanaf het water is’

Suppen Woerden Bonita Go Sup
Foto: indebuurt Woerden

Je moet het maar even doen: een eigen bedrijf starten en dat in coronatijd. Maar Bonita van der Panne (27) uit Woerden heeft een briljant plan. Zij gaat SUP-boards verhuren zodat mensen lekker over de Singel kunnen suppen. Dat is een toffe activiteit en het kan op afstand van elkaar worden gedaan. Wij gaan langs bij de startende ondernemer die het superleuk, maar ook héél spannend vindt om te beginnen.

SUP staat voor Stand Up Paddling. Je staat dan op een soort grote surfplank van ongeveer 3,30 meter lang en met een peddel stuur je. Bij de watersportvereniging in Woerden kun je al lessen volgen, maar er was nog niet iemand die de boards verhuurde. Maar binnenkort dus wel! Bonita hoopt binnen drie weken alle tien de boards binnen te hebben en dan kan ze starten onder de naam Go Sup Woerden. De SUP-planken zijn dan te huren en kun je ophalen bij Café Victoria aan de Stationsweg.

‘Het is prachtig om de zonsondergang vanaf een board te zien’

Ontspanning

Bonita: “Een vriendin van mij is SUP-instructeur in Utrecht en zij nodigde mij uit om daar te komen suppen. Dat was zó ontspannen – want op het water hoef je even helemaal niets – en zo een simpel concept. Het is heel toegankelijk en het viel mij reuze mee hoe moeilijk suppen is. In deze coronatijd blijven meer mensen thuis tijdens vakanties en suppen kun je mooi op afstand van elkaar doen. Ideaal!”

Tekst gaat verder onder de foto.

suppen woerden bonita
Foto: indebuurt Woerden

Zonsondergang en afval

Bonita heeft zelf een SUP-board en heeft een week lang elke dag rondjes gemaakt op de Singel. “Het is prachtig om de zonsondergang vanaf een board te zien. Het is nog mooier dan ik had gehoopt. Ik wil dat iedereen kan zien hoe mooi Woerden vanaf het water is. Ik neem ook elke dag wat afval mee dat in het water ligt, vanaf het water kan ik er namelijk makkelijk bij. Mijn record voor een rondje singel op een SUP-board is net boven het half uur, maar dan moeten de stroming en en wind wel meewerken. Op een recreatief tempo kun je twee uur over een rondje doen”, vertelt Bonita.

Pittige tijd, nu focus op positieve dingen

Voordat Bonita op het idee kwam op SUP-boards te gaan verhuren, heeft ze een pittige tijd meegemaakt. In 2016 was er een grote brand bij het bedrijf van haar ouders, waar ze ook werkte. Het bedrijf werd helemaal door de brand verwoest. “Dat was heftig om mee te maken, maar alles is weer opgebouwd en mooier dan ooit”, zegt Bonita. Twee jaar geleden scheidde ze, maar inmiddels heeft ze de liefde weer gevonden. “Ik ben nu dingen aan het doen die mij positief maken, daar ligt nu echt mijn focus op.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Suppen woerden sup
Foto: indebuurt Woerden

Lessen en tours

Naast het verhuren van de SUP-boards, wil Bonita in de toekomst ook lessen gaan geven en tours doen voor mensen met meer SUP-ervaring. “Maar eerst ligt de focus op de verhuur van de boards. Mensen krijgen een korte instructie, een kaartje van de Singel mee en een waterdicht hoesje voor onder andere de telefoon dat je om je nek kunt doen. En ik heb ook zwemvesten als iemand daar gebruik van wil maken.”

En wat voor kleding je aandoet voor het suppen, maakt ook niets uit. “Maar neem wel droge kleding mee, mocht je in het water vallen, dan kun je je omkleden bij Victoria.”

Victoria

De tien boards komen bij Victoria te liggen, zodat je voor of na het suppen nog een hapje of drankje kunt doen. “Het is heel fijn dat we zo samen kunnen werken. Ik had in andere steden al gevraagd wat nu goed werkt en de combinatie met horeca werkt daar het beste. Ook super dat Victoria de hele dag open is! Voor de verhuur zijn er wel een paar eisen. Het huren van de SUP-boards kan vanaf 18 jaar of ouder of onder begeleiding van volwassenen. Een kind kan namelijk heel goed voor- of achterop de plank zitten. En je moet natuurlijk kunnen zwemmen.”

Het reserveren van de boards kan telefonisch of via de site (gosupwoerden.nl) die nu nog in de maak is. “Ik vraag vijftien euro voor een uur, en het tweede uur is een tientje. Daarnaast kun je een SUP-board ook voor de hele dag huren.”

Enthousiast

Bonita: “Op mijn SUP board-kom ik langs de school waar mijn kinderen op zitten. Als ze mij zien raken ze héél enthousiast en roepen ze: ‘Daar gaat mijn mama!’ Dat is geweldig om te zien! Ik ben heel benieuwd hoe alles zo meteen gaat lopen, ik heb er in ieder geval veel zin in!”


 

 • Wil jij een 'Nieuw in Woerden' alert ontvangen?
  Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Woerden.

Meer in deze categorie

Nieuw in Woerden

Ga naar “Junior opent Rosa’s Pepernoten Pop-up (en dat is nog maar een voorproefje van de échte winkel)”

Junior opent Rosa’s Pepernoten Pop-up (en dat is nog maar een voorproefje van de échte winkel)

Ga naar “Bakkie! Bij de Stadsbakkerij in Woerden is een koffiehoek geopend”

Bakkie! Bij de Stadsbakkerij in Woerden is een koffiehoek geopend

Ga naar “Discoballen, toetjes en tosti’s: deze verslavend lekkere hotspot opent in de Voorstraat”

Discoballen, toetjes en tosti’s: deze verslavend lekkere hotspot opent in de Voorstraat

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “op alles van Leifheit”

op alles van Leifheit

 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Sylvie Meis luxe huispak € 24,99”

Sylvie Meis luxe huispak € 24,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Sylvie Meis luxe pyjama € 17,99”

Sylvie Meis luxe pyjama € 17,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “dames doorknoopjurk Caitlin met glitters rood voor € 32,50”

dames doorknoopjurk Caitlin met glitters rood voor € 32,50

 • HEMA
 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Ierse Riblappen € 4,99”

Ierse Riblappen € 4,99

 • Jumbo
 • Geldig t/m 6 december 2022

Vacatures

Ga naar “Customer Service medewerker”

Customer Service medewerker

 • Groenendijk Bedrijfskleding
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Linschotenloop”

Linschotenloop

 • 17 december 2022
Linschotenloop 2018 hardloopevenementen