Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Niet zo handig die plantjes: gemeente sluit woning vanwege wietlucht

Door Kirsten Bliekendaal 12 januari 2021

Gelukkig word je niet zo snel high van de lucht alleen (toch?) , anders hadden de bewoners van Molenvliet een wel heel bijzondere tijd. Rond een woning in die wijk hing een giga henneplucht. Die lucht was zo sterk dat de politie polshoogte nam.  Ze ontdekten materialen die worden gebruikt voor illegale hennepteelt. Gevolg: niemand mag drie maanden de woning in.

“Het vermoeden bestaat dat de woning gebruikt werd om hennep te verwerken, wegen, verpakken en verder te distribueren”, laat de gemeente Woerden weten in een reactie. Eind 2019 is aan de Molenvlietbrink ook al een woning gesloten die in verband werd gebracht met drugs.

Drugsdealers

Het sluiten van een woning is een wel heel zwaar middel, maar volgens de gemeente was dat in dit geval nodig. Burgemeester Victor Molkenboer: “In Woerden moet veilig samenleven vanzelfsprekend zijn. Elke vorm van drugshandel of drugsproductie is dan ook onacceptabel. Zeker als het midden in een woonwijk gebeurt. Sluiting is een krachtig middel om dit te stoppen.” Niet alleen de drugs vormen een gevaar, het zijn vooral de criminielen en drugsdealers die hierop afkomen volgens de gemeente. “Met het sluiten van de woning zorgen we dat de woning niet langer bekend kan staan als drugspand.”

Probleem in Woerden

Drugshandel is een vorm van ondermijnende criminaliteit. Daarbij maken criminelen uit de onderwereld gebruik van diensten van de bovenwereld. “In Nederland is dit een diepgeworteld probleem. Daarin vormt de gemeente Woerden helaas geen uitzondering. Het gezamenlijk aanpakken van ondermijnende criminaliteit heeft dan ook hoge prioriteit bij de gemeente en andere veiligheidspartners.”

Denk jij nu? ‘In mijn straat ruik ik ook steeds hennep en dat komt niet uit mijn eigen woning’, dan kan je dat altijd (anoniem) melden bij de politie.

Lees meer

Kerstboom eruit, kamerplant erin: 3 x hier in Woerden koop jij groen voor in huis

Als de kerstboom uit de huiskamer is, dan blijft er altijd zo'n leegte over. Het kost ons altijd een...

Op huizenjacht in Woerden: 3 x deze huizen staan net te koop

Drone beelden: dit is wat de bouwvakkers (en vogels) zagen terwijl ze werkten aan de kerktoren in Kamerik

Meer over

112 Nieuws

adv.