Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Niet meer paffen op station Woerden: nieuwe regels vanaf 1 oktober

Door Kirsten Bliekendaal 30 september 2020

Even een sigaretje opsteken wanneer je toch staat de wachten op de trein? Vergeet het maar. Alle rookzones op treinstations zijn verwijderd en vanaf 1 oktober is het officieel verboden om te roken op station Woerden.

Het kopen van tabak was al niet meer mogelijk op het station. Ook is het al een tijdje verboden om op het perron of in de stationshal te roken. Maar als je aan je verslaving wilde werken, kon je nog wel in de rookzone bij zo’n rookzuil terecht. Dat is vanaf 1 oktober ook verleden tijd. Alle rookpalen en asbaktegels die er nog waren, zijn in rook opgegaan.

Wat als je wel een sigaret opsteekt op het station?

Dan word je verzocht om daarmee te stoppen. “We geloven erin dat mensen ergens vriendelijk op wijzen beter werkt dan meteen een boete geven”, zegt Anne van der Wel van de NS. Wanneer je als roker niet luistert, dan hebben de BOA’s op het station wel de mogelijkheid om een boete te geven. Dan kost roken op het station je 95 euro.

Van der Wel maakt zich geen zorgen dat het roken zich naar de ingangen van het station verplaatst. “Ook daar zijn alle faciliteiten om te roken weggehaald en is het niet meer toegestaan. We willen niet dat mensen het station in lopen en dan alsnog door de rook moeten.”

Lees meer

Roken en verkoop van tabak binnenkort verboden op station Woerden

Het is geen geintje: per 1 april kun je geen tabak meer kopen in de Kiosk op station Woerden. Dit ge...

Gijsbert groeide op in zijn tabakszaak: ‘Het was vanzelfsprekend dat ik de zaak over zou nemen’

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.