Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mysterie opgelost: dit is het doel van deze graffititekst op de Woerdense straten

Door Kirsten Bliekendaal 21 november 2020

Van de binnenstad tot op het fietspad richting Kamerik, her en der vind je graffiti op straat met de tekst ‘Zet je licht aan’. De boodschap is duidelijk, maar wat en wie zit er achter deze tags. Wij gingen op onderzoek uit.

Via de gemeente komen we al snel tot een antwoord: De ANWB zit achter deze actie. De club heeft leden en niet-leden opgeroepen om de tekst: ‘Zet je licht aan’ op fietspaden te spuiten. Daar is massaal gehoor aangegeven. De tagpakketten zijn overal uitverkocht en de straten ‘versierd’. Voor de tags is spuitkrijt gebruikt, dat is een biologisch afbreekbaar goedje.

Campagne

Met de campagne wil ANWB iedereen in Nederland bewust maken van het belang van goede fietsverlichting. “ANWB wil het verkeer veiliger maken en fietsers er aan herinneren hun licht aan te zetten”, schrijft ANWB op haar website.

Tekst loopt verder na filmpje

Veiliger fietsen

Samen met leden, basisscholen en partners zoals de politie en provincies wil ANWB zoveel mogelijk tags zetten. Uit onderzoek blijkt namelijk dat na het zien van de tag het aantal fietsers dat hun licht aanzet, stijgt van 4 op de 10 naar 6 op de 10. En volgens de ANWB verkleint het voeren van goede verlichting de kans op een ongeval met wel 20%.

Volgend jaar wordt de actie herhaald.

Lees meer

Zandwijksingel VakantieWeek Woerden

Mag dat: met je auto fietsers inhalen op de fietsstraat in Woerden?

Ze zijn rood, hebben vaak verhogingen in het wegdek en de fietser is er de baas. Juist, we hebben he...

Toen in Woerden: de sinterklaasintocht van 1969 wel heel ongebruikelijk verliep

Bèh! Dit is waarom de schapen in Woerden gekleurde konten hebben

adv.