Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk vooruitzicht: we kunnen de Singel straks weer rondvaren

Door Kirsten Bliekendaal 27 oktober 2020

Oneindig rondjes varen om Woerden heen. Het kan straks weer. Onder de Oostdam wordt vanaf half november een duikerbrug aangelegd die breed genoeg is voor jouw bootje. Voordat je denkt ‘laat die zomer maar snel komen’: de werkzaamheden duren ruim een jaar. 

De mogelijkheid om de Singel rond te kunnen varen is volgens de gemeente Woerden ‘ een mooie aanvulling op onze vestingstad’. De afgelopen tijd was de gemeente nogal druk met het verbeteren van de uitstraling van de stad. Zo is het Westdampark opnieuw ingericht, kreeg de Singel nieuwe beschoeing en worden de Oostsingel en Oostlaan aangepakt. De wens voor een doorvaarbare Singel past hier volgens de gemeente goed bij.

Tekst gaat verder onder foto

Singel herfst Woerden 2019
Foto: Maaike Hoogenboom

Tijd voor vervanging

Nu is het alleen mogelijk om via de duikerbrug ter hoogte van het Plantsoen naar de andere kant te komen. Maar deze doorvaart is te smal. “Omdat die duikerbrug nog goed is, is het financieel wenselijker een duikerbrug onder de Oostdam te realiseren tegelijk met de reparatie die daar nodig is”, laat de gemeente via een woordvoerder weten. In 2018 bezweek de bestaande duiker onder de Oostdam. “De duiker is belangrijk voor de waterkwaliteit van de Singel.” Na het tijdelijk veiligstellen van de duiker is het nu tijd voor vervanging.

Werkzaamheden

Half november gaat aannemer Gebr. Schouls bv aan de slag met de duikerbrug. Daarbij wordt ook de oeververdediging langs de Oostdam vervangen. Er komt een kademuur die de Oostdam op zijn plaats houdt. Vanwege de werkzaamheden wordt de weg lange tijd in één richting afgesloten voor doorgaand verkeer. Eind 2021, uiterlijk begin 2022, is de bouw van de duikerbrug gereed.

Afsluiting

Gemotoriseerd verkeer kan wel de binnenstad uit over de Oostdam, maar niet via de Oostdam de binnenstad in. Ook is de Oostsingel (van Oostdam tot aan de kruising met de Oostlaan) gedurende de werkzaamheden geheel afgesloten. Voor voetgangers is doorgang mogelijk. Voor fietsers en gemotoriseerd verkeer zijn er omleidingsroutes die worden aangegeven met bebording. Hier lees je alles over de werkzaamheden.

Lees meer

Gemeentehuis gemeente Woerden 2019

Coronabesmettingen op gemeentehuis: publieksbalie per direct gesloten

Het is niet meer mogelijk om langs te komen bij de balie in het gemeentehuis van Woerden. Drie medew...

Horeca gesloten? 5x deze woningen met eigen terras staan te koop

Stof tot nadenken: deze vraag houdt duizenden Woerdenaren bezig

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.