Jammer! De Groene Hart Winkel gaat sluiten

Door Jurgen Rupschus 29 juni 2018

De Groene Hart Winkel aan de Meulmansweg (naast de bieb) met onder andere streekproducten sluit per 1 juli 2018. Er wordt gekeken naar een nieuwe invulling van de ruimte. En of de Groene Hart Winkel misschien op een andere plek terug kan komen.

“Te weinig omzet en een te hoge huur”, vertelt locatiemanager Mariëtte Kooijman ons. “Onze inspanningen van de afgelopen vijf jaar hebben allemaal niet mogen baten.”

Huurcontract opgezegd

“De Stichting Groene Hart had nog een huurcontract met de gemeente tot 31 december 2018, maar door de betalingsproblemen is het huurcontract een half jaar eerder opgezegd”, vertelt Mariëtte. In een raadsvergadering vertelt wethouder Bolderdijk dat de Stichting Groene Hart en de gemeente door de huurachterstand tot een compromis zijn gekomen om de winkel per 1 juli te sluiten.

Mariëtte: “Woerden zelf en het Groene Hart werden gepromoot door een enthousiaste groep vrijwilligers, dat dit geheel belangeloos doet. We vinden het heel zuur dat onze ruimte, op zo’n prominente plek in de binnenstad, nu leeg komt te staan.”

Nieuwe locatie?

Wethouder Bolderdijk: “Er zijn volop marktkansen voor streekproducten. Maar niet op deze locatie.” Wel wordt gekeken naar een andere ruimte voor de Groene Hart Winkel. “Wij bieden aan dat meneer Kremers, die heel veel doet in de binnenstad, samen met de oprichters van Stichting Groene Hart i.o. gaat kijken of er een andere ruimte voor de winkel is”, aldus wethouder Bolderdijk in de raadsvergadering van 28 juni.

“Het pand heeft geen winkelbestemming”, vertelt de wethouder. “We zijn druk bezig zijn met het sociaal domein. En de ruimte aan de Meulmansweg is een prachtige locatie is om hier iets mee te doen.” Het is nog niet bekend wanneer, maar hier hoopt hij over een paar maanden meer duidelijkheid over te geven.

Ondertussen

Ondertussen is er een nieuwe Stichting Groene Hart gevormd, die vanuit een andere locatie de levering van de streekproducten aan winkels en supermarkten wil voortzetten. Ook kun je nog producten bestellen via de webshop.

Groene Hart Winkel Woerden

Mariëtte van Groene Hart Winkel: ‘Mandje vol Brutale blondjes en andere Woerdense lekkernijen’

Op de markt hoor je de koopman vast wel eens schreeuwen. De ene keer over bloemkool, de andere keer ...

Meer over

Nieuws

adv.