Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jakkes! De stad ligt bezaaid met gebruikte mondkapjes

Door Kirsten Bliekendaal 26 oktober 2020

Met de stijging van het aantal coronabesmettingen neemt ook het aantal op straat gegooide mondkapjes toe. We begrijpen dat je je niet herbruikbare mondkapje graag kwijt wilt na een bezoek aan de winkel of in de trein maar om dat nou op straat te gooien?

Na een spoor van op straat gegooide plastic handschoentjes zien we nu opeens overal plastic mondkapjes rondslingeren. Gewoon over de schouder weggegooid door stadsgenoten die niet de moeite willen nemen ze in de afvalbak te gooien of een herbruikbare aan te schaffen.

Plastic

Een rare gewoonte die niet alleen als smerig wordt ervaren maar ook nog eens hartstikke slecht is voor onze woonomgeving. Zo lezen we op nu.nl dat de wegwerpvariant voor een deel gemaakt is van polypropeen, een vrijwel onafbreekbaar plastic. De mondmaskers worden voornamelijk op de stoep gevonden vlakbij winkelcentra, bij stations, in plantsoenen en in de bosjes. NL Schoon spreekt zelfs over het nieuwe zwerfafvalprobleem in Nederland.

#MONDKAPJEGEENZWERFKAPJE

Laten we met elkaar de stad netjes houden en onze mondkapjes gewoon weggooien in de afvalcontainer. Ter info: de plastic wegwerpmondkapjes horen in de restafvalcontainer en niet in de PBD-bak.

Met de slogan ‘Maak van je mondkapje geen zwerfkapje’ doe​n Nederland Schoon en Plastic Soup Foundation een oproep aan alle Nederlanders om gebruikte mondkapjes in de afvalbak te gooien. De campagne zal te zien zijn op honderden digitale schermen in winkelcentra en daarnaast op tientallen grote digitale schermen verspreid over heel Nederland. Met de hashtag #mondkapjegeenzwerfkapje wordt online en op social media aandacht voor het probleem gevraagd.

Lees meer

Gemeentehuis gemeente Woerden 2019

Verplicht een mondkapje dragen in het gemeentehuis van Woerden

Wie vanaf maandag 5 oktober in Woerden naar het gemeentehuis gaat, moet een mondkapje meenemen. Zowe...

Hoe leuk! Hier shop je hippe mondkapjes voor volwassenen én kinderen

Het aantal coronabesmettingen in Woerden weer gestegen: dit zijn de laatste cijfers

 

Meer over

Corona Nieuws

adv.