Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

In een week tijd zijn de twee katers van Marijke verdwenen: ‘Dit is heel verdrietig’

Door Jurgen Rupschus 17 februari 2020

Je moet er niet aan denken als je huisdier vermist raakt. Helaas krijgt een aantal huisdiereneigenaren hiermee te maken. Marijke de Wagenaar uit Woerden is er hier één van. In één week tijd verdwenen haar twee katers Boris en Doris op precies dezelfde wijze. Dit gebeurde in de omgeving van de Tulpstraat.

Op 6 februari raakte kater Doris vermist. En precies één week later gebeurde dat met kater Boris. De katers zijn allebei één jaar. “Als er één kat vermist raakt, dat is niet leuk, maar dat kan gebeuren. Maar twee in een week tijd is wel heel opmerkelijk. In de ochtend op de dag dat ze verdwenen, waren ze er gewoon nog voor het eten. En ’s avonds kwamen ze niet meer terug.”

Flyeren in de stad

Marijke is momenteel druk bezig met flyeren en foto’s ophangen bij supermarkten en andere winkels. “Ik hoop dat ze ergens bij iemand thuis zitten die eenzaam is of gewoon de katten erg lief vindt. Ik denk zelf dat Boris zijn broer heeft horen miauwen en daar naartoe is gegaan en dat ze dus ergens samen zijn”, vertelt Marijke ons.

Veel verdriet

“Als gezin hebben we heel veel verdriet. Ik wil ook andere mensen waarschuwen om hun kat binnen te houden in de avond. Het is heel toevallig dat mijn katten zo kort achter elkaar zijn verdwenen.”

Signalement

  • Boris: Rood-wit, wit befje onder kin, witte buik, vier witte sokjes, witte punt op neus tussen wenkbrauwen.
  • Doris: Rode kater, witte bef, witte buik, witte pootjes.

Gezien?

Weet jij meer of heb je de katten gezien? Laat het dan weten aan Marijke via dit e-mailadres. In Woerden worden er nog meer dieren vermist, op deze site van Dierenhulpverlening Woerden vind je een overzicht.

Posted by Marijke de Wagenaar on Saturday, 15 February 2020


Lees ook:

Uitrenveldje Leidsestraatweg Woerden

Hondenbelasting in Woerden omhoog: dit betaal je in 2020 voor jouw hond

Hondenbezitters in Woerden gaan in 2020 meer betalen voor hun hond. De hondenbelasting is namelijk o...
Brediuspark Brediusboerderij

Opvallend gezicht: honderden wandelaars liepen door Woerden heen

Wie afgelopen weekend héél veel wandelaars tegenkwam, moest haast denken dat het toeristenseizoen wa...

adv.