Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hoe tof! We krijgen een nieuw Woerdens kwartetspel

Aangeboden door Stadshart Woerden 6 september 2019

Alle Woerdense spelletjesfanaten moeten nu zeker even opletten. Want vanaf 14 september verschijnt er een Woerdens kwartetspel. Het spel heeft 11 thema’s die allemaal met de gemeente Woerden te maken hebben. Van kaarten met Het Klooster en de kaasbel tot spelkaarten met de Kazerne en de Koeiemart. Superleuk om op deze manier meer te leren over de geschiedenis van Woerden.

“In 2013 verscheen er ook een kwartetspel, maar dat hebben we nu flink vernieuwd en uitgebreid”, vertelt Marleen Strien. Zij is betrokken bij de ontwikkeling van het kwartetspel en is superenthousiast over het spel. De kaarten zijn ontworpen door Lieke Lukassen. “Behalve spelkaarten met Woerdense thema’s, zijn er nu ook kaarten die met Kamerik, Zegveld en Harmelen te maken hebben. “Er was veel vraag naar een nieuw kwartetspel en op verzoek van het Stadshart is er in samenwerking met Open Monumentendagen een nieuwe editie gemaakt”, zegt Marleen.

Kaarten sparen

Hoe jij aan zo een kwartetspel kunt komen? Dat is heel eenvoudig. Bij elke 5 euro die jij besteedt in de binnenstad van Woerden, krijg jij een spelkaart cadeau. De kwartetspelkaarten liggen vanaf zaterdag 14 september in de winkels. Op deze dag starten ook de Open Monumentendagen in Woerden. Bijna iedere winkel in het Stadshart doet mee. De plekken die meedoen vind je vanaf 14 september op deze website. Dus jij kunt bij een dagje shoppen al flink wat kaarten scoren.  Je kunt sparen tot 15 november van dit jaar.

(Lees verder onder de afbeelding)

Kwartetspel Woerden
Afbeelding: Stadshart Woerden

Uitbreiding

Marleen: “Er zijn 11 onderwerpen, dus in totaal worden er 44 kaarten per kwartetspel gemaakt. En we zitten nu al te denken aan een uitbreiding! Zo kun je af en toe afwisselen en wordt het spel nooit saai.”

Heel leerzaam

“Tijdens het maken van de kaarten werden we zelf helemaal blij. Je leert enorm veel van je eigen omgeving. Van een mogelijke ondergrondse gang in Harmelen tot het verhaal achter het Gouden Laantje aan de Oostdam. Ook is er een thema dat heet ‘Torenhoog’. Met daarin kaarten van de Watertoren, de dakpannen- en steenfabriek en het Arie blok-gebouw. Als knipoog hebben we daar de duiventoren in Harmelen bijgedaan.”

Collectors item en ruilmiddag

Marleen: “Voor de kaarten gaan we ook een speciale verzamelbox maken. Deze is verkrijgbaar tijdens de Winterfair op 13 en 14 december. Een echt collectors item gaat dat worden!” Ook wordt er een ruilmiddag georganiseerd, waarbij je spelkaarten kunt ruilen. Hou hiervoor de Facebookpagina van Stadshart Woerden in de gaten!


Meer over Stadshart Woerden ontdekken?

Stadshart Woerden winkelcentra

Kruisstraat 3, Woerden

Bekijk meer:winkelcentra

adv.