Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hoe tof! Je kunt deze zomer eten aan een tafel die zo’n vijftig meter bóven het Kerkplein hangt

Door Sylvia Vos 29 mei 2019

Dit geloof je niet, maar het is echt waar! Je kunt deze zomer lunchen, borrelen of dineren aan een tafel die zo’n vijftig meter bóven het Kerkplein hangt. #Hoedan? Nou, die tafel hangt aan een kraan. Eigenlijk is het een soort reusachtige kermisattractie, maar dan ingericht als restaurant. En ja, die komt dus naar Woerden! Zelfs als je niet omhoog gaat, kun je via grote schermen op het Kerkplein meekijken. Cool!

Dinner in the sky Nederland, dat is wat er naar Woerden komt op 6 juli. En dat is niet zomaar, maar vanwege de 10-jarige verjaardag van Bij Petrus. Martijn Gerits van Bij Petrus heeft het allemaal geregeld en vertelt: “Ik had dit drie jaar geleden zelf eens gedaan in Spanje en toen dacht ik: dit moeten we in Woerden doen.”

Het tienjarig bestaan van zijn restaurant bleek een uitstekende aanleiding om de attractie naar Woerden te halen. En dus staat er zaterdag 6 juli een gigantische kraan op het Kerkplein en kunnen marktbezoekers hun ogen uitkijken naar een bak vol mensen die omhoog getakeld worden en daar van eten en drinken genieten.

Gratis tippie

Niet voor mensen met hoogtevrees dus. En als we vast een tippie mogen geven: géén slippers aan. En bind je mobieltje voor de zekerheid ook maar vast aan je pols.

De kraan voor de attractie komt voor de Petrustoren te staan, laat Martijn zien op de tekening. “Ongeveer voor de parfumerie gaat het bakje omhoog en naar beneden. En op de plek waar mijn terras staat, komt een vip-ontvangstruimte voor de gasten die meegaan.”

Sky high

Het mini-restaurantje aan de kraan gaat die dag twaalf keer omhoog. Voor high wine (letterlijk), borrel, lunch of diner. Het is maar goed dat je dat nu al weet, dan kun je vast gaan sparen, want goedkoop is dit grapje bepaald niet. “Je betaalt per kaartje een bedrag vanaf €125,-,” vertelt Martijn. Reserveren kan trouwens vanaf vrijdag 31 mei bij Bij Petrus.

Iedereen kan meekijken

Ook als dit niet voor jou is weggelegd, kun je trouwens meegenieten met wat de deelnemers te zien krijgen. Want er wordt een camera meegenomen aan boord en de beelden daarvan kun je op grote schermen op het Kerkplein bekijken.

Ben jij een van de mensen die deze attractie die dag gaat uitproberen, dan verwachten we minimaal één mooie foto of video van het uitzicht. Je kunt ons op Insta taggen @indebuurtwoerden of mailen op [email protected].

Had je deze attractie met uitzicht over Woerden al eens gezien?


Meer over BijPetrus ontdekken?

BijPetrus restaurants en horeca

Geopend11:00 - 23:00

De Kazerne 5, Woerden

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.