Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het aantal coronabesmettingen in Woerden weer gestegen: dit zijn de laatste cijfers

Door Carin van der Meij 21 oktober 2020

De gedeeltelijke lockdown heeft nog niet gezorgd voor een daling in het aantal positief geteste Nederlanders. Het aantal meldingen is ten opzichte van vorige week juist gestegen met 27 procent. Afgelopen week zijn 55.587 mensen bij de GGD positief getest op corona, 158 van hen komen uit Woerden. 

Dat blijkt uit de nieuwe weekupdate van het RIVM, die gaat over de periode van 14 tot en met 20 oktober.

Meldingen in Woerden

Zo’n 158 Woerdenaren zijn de afgelopen week postief gestest op corona. Het aantal besmettingen steeg binnen een week tijd van 539 op 14 oktober naar 697 op 20 oktober. Twee Woerdenaren zijn in het ziekenhuis opgenomen vanwege het virus. Het aantal ziekenhuisopenames staat daarmee op 61. Tot nu toe overleden er 21 Woerdenaren aan het virus. Dit aantal blijft de laatste weken redelijk stabiel.

Grafiek

In onderstaande grafiek zie je het aantal geregistreerde positieve testen in Woerden vanaf het begin van de uitbraak tot nu.

Tekst loopt door onder de grafiek.

Extra uitleg bij de grafiek:

  • De blauwe lijn geeft aan hoeveel geregistreerde positieve testen er in totaal in Woerden zijn (geweest) vanaf het begin van de uitbraak tot nu toe. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.
  • De groene lijn geeft aan hoeveel Woerdenaren er in totaal met coronaklachten in het ziekenhuis zijn opgenomen. Omdat niet geregistreerd wordt wanneer mensen genezen zijn, zegt deze lijn niets over hoeveel er momenteel in het ziekenhuis liggen.
  • De rode lijn is een optelsom van alle Woerdenaren die aan corona overleden zijn.

Landelijke cijfers

Zoals eerder gezegd zijn er afgelopen week 55.587 Nederlands positief getest op het coronavirus. Een week eerder lag dit aantal nog op 43.903. Het aantal mensen dat is opgenomen op de intensive care is gestegen van 192 naar 287. In totaal zijn 185 mensen afgelopen week overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Ondanks het nieuwe landelijke weekrecord lijkt het aantal besmettingen steeds meer te stabiliseren. Afgelopen week steeg het aantal met 27 procent; de week ervoor was er nog een stijging van 60 procent. Ook het veelgenoemde reproductiegetal is lager, Dit getal geeft aan hoeveel mensen een gemiddelde coronapatiënt besmet met het virus.

Lees meer

Geen lange wachttijden: met de coronaspoedtest heb je binnen 15 minuten de uitslag

Normaal gesproken kun je bij de verpleegkundigen van Finesse Bodyline Clinic in Woerden terecht als ...

Update coronacijfers: besmettingen in Woerden bijna verdubbeld

Het aantal coronabesmettingen in Woerden weer gestegen: dit zijn de laatste cijfers

adv.