Haal die zonnebril maar tevoorschijn: we krijgen lenteweer in Woerden!

Door Sylvia Vos 11 februari 2019

Op je badlaken bij de Cattenbroekerplas gaan liggen zit er nog niet in, alhoewel, dat mag je helemaal zelf weten natuurlijk. Maar er is wel supergoed nieuws voor liefhebbers van zonnestralen en vitamine D. We krijgen deze (en een deel van volgende) week lenteweer in Woerden. Het zonnetje gaat schijnen, de kans op neerslag is beperkt en de temperatuur loopt op. Héérlijk!

Vanaf morgen, dinsdag 12 februari, begint het lenteachtige weer en kan de temperatuur overdag oplopen tot zo’n tien, twaalf graden. Maar het belangrijkste: volgens weeronline zien we in elk geval tot en met maandag 18 februari elke dag een zonnetje. Oh yeah! In je t-shirt een terrasje pakken op het Kerkplein is wel erg optimistisch, maar zonnig wordt het.

Weinig kans op neerslag

De kans op neerslag is de komende dagen redelijk klein. Pas op woensdag 20 februari is er 50% neerslagkans, daarvoor en daarna is die kans aanzienlijk minder groot. Kortom: lente is coming to town! 

’s Nachts nog wel koud

De zonnebril mag dus uit de la! En de winterjas terug in de kast? Uh, nee: het kan ’s nachts gewoon afkoelen tot rond het vriespunt. En niks is zo onvoorspelbaar als het weer, dus een gewaarschuwd mens telt voor twee. Maar tóch, de mooiste tijd van het jaar komt eraan!

Foto: Weeronline

Lees ook:

Anti-valentijnsdagtips

Wij zijn op zoek naar het mooiste Woerdense liefdesverhaal

Zwijmel de zwijmel, wat houden we toch van een goed liefdesverhaal. Nu zijn wij op zoek naar de mooi...

Mysteries opgelost; zo ziet Woerden er aan de andere kant van de wereld uit

In de rubriek ‘Woerdense mysteries’ lossen we elke week een Woerdens raadsel op. Zoals waarom een pa...
Joop Optiek 25 jaar

Joop vertelt over 25 jaar in Molenvliet en de ‘gekte van 2008’

Deze maand viert Joop Optiek het 25-jarig jubileum. In 1993 opende de deuren van de opticien in Mole...

Meer over

Nieuws Weer

adv.