Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Groot gemis: straatmuzikant Torres Blues overleden

Door Jurgen Rupschus 24 februari 2020

Als je op zaterdag weleens in de stad komt, dan heb je vast wel eens de straatmuzikanten in de Rijnstraat gezien. En de kans is groot dat er een grote lach op jouw gezicht verscheen. Want Torres Blues en Oeke Baas zorgden voor een lekkere sfeer in Woerden met hun muziek. Helaas hebben we triest nieuws. Afgelopen vrijdagochtend is Torres Blues overleden in zijn slaap. De muzikant, gitaarleraar, VVV Venlo-fan, vader en opa, overleed op 67-jarige leeftijd.

Torres begon zijn muzikale carrière ongeveer veertig jaar geleden als straatmuzikant en in 2018 pakte hij dit weer op samen met Oeke. Samen speelden ze in in Woerden, Montfoort en Oudewater. Torres groeide op in Woerden, maar woonde al jaren in Montfoort.

Juichen in de Koel

Als fan van voetbalclub VVV Venlo maakte hij het lied ‘Juichen in De Koel‘ dat op YouTube meer dan 100.000 keer is bekeken en in 2011 kwam hij ook landelijk in het nieuws tijdens de Tour de France met het nummer Go Go Johnny Hoogerland. Torres heeft ook op vele podia gestaan, waaronder Akoestival in Woerden.

We wensen familie en vrienden heel veel sterkte. In 2016 interviewde AD Woerden hem, lees hier het interview terug.

Posted by Torres Blues on Wednesday, 29 January 2020


FeelGood XL Woerden

Woerdense Wijnloop, nieuwe kledingwinkel en dit moet je ook even lezen

Voordat die nieuwe werkweek (of misschien ben je wel lekker met vakantie) gaat beginnen, is wel zo h...

Meer over

Nieuws

adv.