Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Geen witte kerst en schaatsen alleen op kunstijs: we krijgen een warme decembermaand

Door Carin van der Meij 1 december 2020

Het is behoorlijk fris in Woerden. Kunnen we deze lage temperaturen ook verwachten voor de maand december? “Zo koud als de afgelopen dagen zal het voorlopig niet meer zijn”, vertelt Weeronline-meteoroloog Johnny Willemsen. 

Sterker nog, het weer is in de laatste maand van het jaar zachter dan normaal. “De wind zit regelmatig in de zuid- of westhoek. Hierdoor wordt zachte lucht over ons land geblazen”, legt Johnny uit. De temperatuur ligt in december vaak rond de tien graden, met zelfs een uitschieter naar vijftien graden.

Sneeuw in december?

De kans op een witte kerst is altijd klein, maar de weerexpert schat de kansen voor dit jaar nog kleiner. Ook de rest van de maand kan de slee waarschijnlijk in de schuur blijven. Johnny: “Met een beetje geluk valt er komend weekend wat natte sneeuw. De rest van de maand valt waarschijnlijk geen sneeuw. Het wordt dus geen echte winterpret in december.”

Tips voor een wintergevoel in Woerden

Geen echte winterpret maar wel leuk: schaatsen bij de Boerinn in Kamerik. In de schuur ligt een kunstijsbaan. Kinderen kunnen er overdag hun schaatsen onder binden en voor de volwassenen is er ’s avonds een curlingbaan. De koek en zopie maakt dat wintergevoel compleet. Of maak een avondrondje door de verlichte binnenstad en haal van te voren even oliebol bij de oliebollenkraam. Hebben we toch nog een beetje dat winter gevoel.

Lees meer

Beestenboel bij Grozette: mysterieuze zwarte kastjes in de bomen en alpaca’s in de achtertuin

Vogelhuisjes zijn het niet, dat konden wij ook wel zien. De vier zwarte kastjes in de bomen bij het ...

4x wonen in Woerden: deze huizen staan sinds kort te koop

Behind the scenes! Bistro Lokaal werd omgebouwd tot filmstudio voor deze singer-songwriter

Meer over

Nieuws Weer

adv.