Echt waar: Marjan en Age maken Woerdens gras- en pompoenbier! Proeven?

Door Jurgen Rupschus 29 juni 2018

Met dit warme weer lusten we wel een biertje. En wat is nou lekkerder dan een gouden rakker van eigen bodem.

Woerdenaren Marjan Duurkoop en Age de Vries zijn hobbybierbrouwers en maken bier aan ’s Gravensloot bij BoerBert. En door Marjan en Age hebben we er een biermerk bij: BoerBert BronBieren. En dit bier is sinds kort in de verkoop.

Begonnen in schuur

Marjan is drie jaar geleden begonnen met bierbrouwen. “Maar ik heb alles geleerd van Age, hij doet dit al heel lang. We zijn ooit begonnen in een schuur en nu brouwen we op de boerderij van BoerBert. Je moet geen grote ketels verwachten hoor, we zijn echt een microbrouwerij.

Grasbier, pompoenbier en kalmoesbier

Tussen de vele soorten BoerBert BronBieren vallen grasbier en pompoenbier direct op. Is dat dan echt van Kameriks gras en zelfgekweekte pompoenen gemaakt? “De pompoenen komen inderdaad bij de boerderij vandaan. En het recept voor het grasbier is echt een geheim van de kok”, vertelt Marjan met een lach. “Ook maken we kalmoesbier. Dit is gemaakt met wortels die in sloten groeien.” Maar in de shop kun je ook een quadruppel, tripel, dubbel, blond, IPA en weizen vinden.

Boerderijwinkel BoerBert Woerden
Foto: indebuurt Woerden

Eigen bronwater

Voor het bier is eigen bronwater gebruikt (bron van 110 meter diep). “Mijn dochter doet een master scheikunde en heeft het bronwater onderzocht. En daar kwam uit dat het water heel geschikt is om bier mee te maken. Dit is hetzelfde water als de koeien drinken.”

Kom kijken op 21 juli

Marjan: “Het brouwen van bier is echt een uit de hand gelopen hobby. Ik vind het leuk om te experimenteren. En Age en ik gaan nog meer smaken ontwikkelen. Met producten die allemaal op de boerderij groeien.” Op zaterdag 21 juli gaan Marjan en Age weer bier maken. En jij mag komen kijken op de boerderij hoe ze dat doen, hoe leuk is dat! Vanaf 09.00 uur ben je welkom.

De biertjes zijn te koop in de BoerBertShop aan ’s Gravensloot. Let op: in juli en augustus is de boerderijwinkel alleen op zaterdag geopend.

Rocco BorrelNoot Woerden bierbrouwerij

Kenneth en Rocco brouwen hun eigen bier: ‘Een man moet toch een hobby hebben’

Ondernemers, daar hebben we er best veel van in Woerden. En die willen we graag beter leren kennen. ...
Bockbierfestival Woerden

Woerdens Bockbierfestival is dit jaar mogelijk voor het eerst op het Exercitieveld

Het Woerdens Bockbierfestival is populair. Het wordt zo goed bezocht dat het uit zijn jasje begint t...

BoerBertShop Woerden speciaalzaken

Vandaag gesloten

's Gravensloot 14, Kamerik

Bekijk meer:speciaalzaken

adv.