Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dubbel bummer! Ook geen Havendagen volgend jaar

Door Kirsten Bliekendaal 29 oktober 2020

Zo vaart die boot even hard voorbij! Figuurlijk dan, want de Havendagen gaan ook in 2021 niet door. Dat heeft het bestuur nu al besloten. De organisatie wil ‘geen enkel risco lopen’ en speelt daarom ‘op safe’.

“In deze tijd waarin we met zijn allen afstand, onzekerheid, angst, zorgen, vragen en vaak ook verdriet ervaren was het voor ons als bestuur van stichting Havendagen Woerden enorm lastig om nu al te moeten beslissen of Havendagen Woerden in juni 2021 wel of niet door kan gaan”, laat het bestuur via een persbericht weten. “Toch hebben we besloten om op safe te spelen en geen risico te lopen. Oftewel Havendagen Woerden gaat in 2021 definitief niet door.”

Havendagen 2019 Foto: indebuurt Woerden

Onmogelijk

Voor het bestuur zijn er op dit moment te veel onzekerheden. Dat er (nog geen) vaccin is speelt zeker mee in hun besluit. Ook trekt het evenement te veel bezoekers. “Havendagen Woerden is zo uit z’n jasje gegroeid, waar we uiteraard enorm trots op zijn, waardoor we tegelijkertijd door het hoge aantal deelnemers, bezoekers en standhouders niet aan de juiste voorzorgsmaatregelen kunnen voldoen”. Door de vele mensen is het volgens de stichting al helemaal lastig om de 1,5 meter aan te houden. “We vinden het enorm jammer.”

Groots

Gelukkig is er ook goed nieuws: het bestuur belooft de Havendagen wel door te laten gaan in 2022. En hoe! De Havendagen worden in dat jaar groots aangepakt vanwege het feit dat Woerden in 2022 al 650 jaar stadsrechten heeft. Dat is natuurlijk reden voor een (dubbel) feestje.

Lees meer

Zo zagen de Havendagen 2019 in Woerden eruit

Dit weekend in Woerden stond helemaal in het teken van alles wat met de haven te maken heeft. Histor...

Corona-update: nieuwste cijfers van Woerden en maatregelen zeker tot december van kracht

Elke maand een foto van de haven in Woerden: zo bijzonder ziet dat eruit

Meer over

Doen Nieuws

adv.