Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit gaat er vanaf 1 juli veranderen in Woerden

Door Jurgen Rupschus 29 juni 2020

Groen licht: de coronamaatregelen worden per woensdag 1 juli verder versoepeld. Zelfs nog meer dan op de welbekende ‘routekaart’ stond aangegeven. Dat betekent dat er steeds meer mag, ook in Woerden, maar wat dan precies? 

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Zowel binnen als buiten is er geen maximum meer aan het aantal personen dat bijeen komt. Premier Mark Rutte benadrukt wel dat het belangrijk is om je nog steeds aan de regels te houden. Dus geldt overal: iedereen houdt anderhalve meter afstand en ‘je wast je handen stuk’. 

Bijeenkomsten

Veel bruidsparen kunnen opgelucht ademhalen: bruiloften mogen groter worden gevierd! Een bruiloft in coronatijd was alleen mogelijk in een klein comité van maximaal 30 personen, straks mag je iedereen weer uitnodigen. Er zit wel een addertje onder het gras: aan de gasten moet van te voren worden gevraagd of ze last hebben van symptomen die passen bij corona. Gebeurt dit niet? Dan geldt een maximum aantal bezoekers van 100 binnen en 250 buiten. Dit geldt ook voor uitvaarten en andere bijeenkomsten.

De Willemshoeve Woerden

Feestlocatie in Woerden omgetoverd tot tijdelijk restaurant: ‘Onze agenda was helemaal leeg’

We hebben er tijdelijk een extra restaurant bij in Woerden. Want vanaf 1 juni is De Willemshoeve van...
Uitvaart Woerden erehaag

Er is veel mogelijk bij een uitvaart: ‘Een erehaag of een drive-thru’

In Woerden staat aan de Oudelandseweg een uniek uitvaartcentrum waar op verschillende manieren een u...

Sportscholen en (sport)kantines

Steeds meer bedrijven in Woerden mogen hun deuren openen. Vanaf 1 juli kan er weer op verschillende manieren gezweet worden in de sportschool. Ook een gezellig uitje naar de (sport)kantine is weer mogelijk. De horeca van Batenstein en H2O Harmelen gaat ook weer open, net als BatensteinBuiten. Lees meer:

Batenstein Buiten Woerden

Verfrissend: pierenbadje Oortjespad open en BatensteinBuiten gaat binnenkort weer open

Goed nieuws voor de mensen die verkoeling zoeken tijdens het warme weer: vanaf 1 juli gaat Batenstei...

Horeca

Borrelen of een gezellig hapje eten kan sinds een paar weken weer en daar zijn we natuurlijk heel blij mee! Het lijkt er wel op dat het een stukje drukker gaat worden in de restaurants en cafés in Woerden. Vanaf 1 juli is er geen maximum aantal bezoekers meer in horecagelegenheden. Zonder gezondheidscheck en reservering zijn maximaal 100 personen per ruimte toegestaan, als hierbij voldoende afstand kan worden gehouden. Als een horecaondernemer niet aan de voorwaarden kan voldoen, geldt er een maximum aantal bezoekers van 100 binnen en 250 buiten. Wanneer het houden van 1,5 meter afstand niet haalbaar is, bijvoorbeeld op een klein terras, dan mogen er ‘kuchschermen’ geplaatst worden.

“Voor ons wordt het iets makkelijker. Het checkgesprek komt te vervallen, maar verder blijft het grotendeels hetzelfde. Gelukkig komen onze gasten weer langs en hebben we het gezellig druk”, vertelt Dave van der Wolk van Brownies&downieS. Ook zakelijke lunches mogen weer, bijvoorbeeld bij Napkins. “De nieuwe versoepelingen geven ons vooral weer de mogelijkheid om vergaderruimtes te verhuren, waar meer dan dertig personen terecht kunnen. Ook kunnen gasten weer afspreken voor een meeting met lunch op ons terras. We blijven nog wel focussen op eten en vooral op bezorgen. Dit is de afgelopen tijd flink gegroeid”, vertelt Marijn de Rooij van Napkins.

Cultuur

Niet alleen de horeca mag weer meer mensen verwelkomen, ook het aantal bezoekers in bioscopen, theaters en andere culturele instellingen is onbeperkt. Mits er afstand wordt gehouden.

Bij AnnexCinema wordt de zaalcapaciteit uitgebreid. “Er mogen meer mensen in de zaal, dat is wel zo gezellig. Als het protocol 2.0 van het NVBF er is, dan zullen we bepalen hoe we de versoepeling bij ons goed doorvoeren”, zegt Esther van der Lans van de Woerdense bioscoop. Leuk weetje: op 1 juli wordt één van de beste films aller tijden vertoond: The Shawshank Redemption.

Evenementen

Een braderie, kermis en vergelijkbare activiteiten mogen in principe weer. Maar kunnen we deze zomer weer feesten en naar evenementen in Woerden? Dat is nog even afwachten. Evenementenorganisaties kunnen vanaf 1 juli bij de gemeente een vergunning aanvragen, het is aan de gemeente om dit goed te keuren. In de praktijk duurt het goedkeuren van zo’n vergunning wel een week of zes. Uiteraard houdt indebuurt je op de hoogte! Wel is bekend dat er geen alternatief programma van de VakantieWeek wordt georganiseerd. De volgende editie is in 2021. Er is ook geen Koeiemart dit jaar:

Huilen: Koeiemart 2020 gaat niet door, kermis nog niet bekend

Huilen! De Koeiemart in Woerden gaat dit jaar niet door. We hadden allemaal 21 oktober in onze agend...

Verpleeghuizen

Ook de bezoekregeling voor verpleeghuizen wordt verder versoepeld. Tehuizen waar geen coronabesmettingen meer zijn, mogen vanaf 1 juli weer volledig open.

Noodopvang

Fijn nieuws voor ouders: vanaf volgende week is er weer noodopvang mogelijk. Heb jij dus opvang nodig in de avonduren, de nachten of het weekend? Dan kun je weer bij je eigen kinderopvang terecht.

Openbaar vervoer

Alle zitplaatsen in het openbaar vervoer mogen gebruikt worden. Dat betekent dat je ook niet-noodzakelijke reizen kunt maken. Wel je mondkapje op en de spits en drukte vermijden.

Lees ook:

Schoolvakanties 2020 – 2021: dit zijn de data voor Woerden

Nu de vakantiebestemmingen door de coronamaatregelen beperkt zijn, maken we stiekem al vakantieplann...

De Woerdense terrassen zijn weer open en zo ziet dat eruit

De meeste horecagelegenheden zijn weer open in Woerden. Vanaf 1 juni 12.00 uur mocht je weer aanschu...
Kaasmarkt Woerden handjeklap kaasrollen streekmarkt

11 x dit krijgen jullie te horen als je vertelt dat je uit Woerden komt

Hilarisch! Onlangs vroegen we jullie de volgende zin af te maken: ‘Als ik vertel dat ik uit Woerden ...

Enny ruimde park eigenlijk op voor zichzelf: ‘Ik wilde een boekje lezen op een schone plek, dat liep wat uit de hand’

Echt niet dat ze vindt dat ze iets bijzonders heeft gedaan, toch krijgt Enny Sijben (58) uit Woerden...
Ventilator in Woerden

Voorbereiden op warme zomer: hier vind je verkoelende ventilatoren in Woerden

Met een warme zomer - volgende week wordt het al heel heet - voor de deur kun je beter goed voorbere...
Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Corona Nieuws

adv.